Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzései alapján csütörtök délutántól elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében várható a tavaszi időszak ellenére jelentősebb havazás. 

Extra figyelmet kérnek

A Magyar Közút az érintett térségekben a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat el fogja látni, de a sofőröktől extra figyelmet kérnek, mert az autósok döntő többsége már lecserélte a téli gumikat nyárira.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.ű

Jön a hó 

A legfrissebb előrejelzési modellek alapján a tavaszi iskolai szünet első napján, csütörtök délutántól Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék síkvidéki területein 5 centimétert is meghaladó friss hó hullhat, sőt, a Zempléni-hegységben akár ennek duplája is leeshet. A havazás ráadásul egészen péntekig át is húzódhat.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A gépek készen állnak 

A Magyar Közút az előrejelzések alapján az érintett térségekben újra beállította a csatasorba a téli munkák során bevethető gépeit, így a következő napokban 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan végzik majd a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat.

Óvatosan közlekedjenek

A közútkezelő külön felhívja a közlekedők figyelmét, hogy még a szokásosnál is óvatosabban és nagyobb körültekintéssel közlekedjenek a havazásban érintett térségekben, mivel a legtöbben már nyári gumira váltottak, amelyek tapadása teljesen más a télies időjárási viszonyok mellett. 

Követési távolság 

Érdemes a megszokottnál is nagyobb követési távolságot tartania az autósoknak és mérsékelniük a sebességüket, hogy biztonságban elérjék úticéljukat – írja közleményében a Magyar Közút. 

Tájékozódjanak!

Tekintettel a várható időjárási helyzetre, a szakemberek arra kérik a közlekedőket, hogy a következő napokban még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, valamint az út- és látási viszonyokról a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a www.utinform.huoldalon.

Porátfúvás

Szerda délután főleg az északi országrészben, előfordulhatnak még erős szél okozta por vagy homok átfúvások. Így a 3-as főúton, Emőd és Vatta település között, ahol várhatóan csütörtök délig kint lesznek a figyelmeztető táblák!

Baleset az M0-áson

Szintén szerda délután, az M0-s autóút északi szektorán, a 11-es főúti végcsomópont felé vezető oldalon, az M3-as autópálya csomópontja előtt, a 67-es km-nél egy személyautó szalagkorlátnak ütközött. Egy sávon halad a forgalom, több km-es a torlódás.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció