A pesterzsébeti tolvaj nem volt a helyzet magaslatán. Átmászott a kerítésen, aztán bejutott egy családi házba. Talált egy üveg pezsgőt, megitta és elnyomta az álom. A haza érkező tulajdonos talált rá a fürdőkádban.

Átmászott a kerítésen

A kerítésen átmászva jutott be a 20. kerületi házba egy idegen férfi május 13-án délután. Zsebre rakott egy mobiltelefont, két kerékpárlámpát, majd megivott egy üveg pezsgőt. Ezután befeküdt a fürdőkádba, ahol elnyomta az álom.

Fürdőkádban talált rá a tulaj

A hazatérő tulajdonos észrevette, hogy valaki kutatott a lakásában, de arra nem számított, hogy a betörő a fürdőszobában alszik. Azonnal értesítette a rendőröket, akik felébresztették, majd a kerületi rendőrkapitányságra előállították a 36 éves T. Lászlót.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elfogták a rendőrök

A 20. és 23. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói lopás vétség miatt hallgatták ki a férfit, aki elismerte tettét. T. László az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Nyugtatót vett be

Nem ez az első eset, hogy egy tettes idióta módon viselkedik a bűncselekmény elkövetése után. Egy 47 éves betörő annyira izgult tavaly decemberben a betörés előtt, hogy nyugtatót vett be. Mindent összepakolt már a 13. kerületi házban, amikor kicsit lekucorodott az ágyra pihenni. Elaludt, a hazaérkező tulajdonos találta meg, hívta a rendőrséget ők ébresztették fel a tettest.

Túl sok viszkit ivott

Még 2019-ben két hét alatt több házba is betört az a hajléktalan, aki az agglomerációba járt bűnözni. Volt olyan, hogy ugyanabba a házba kétszer is visszament rabolni. Az egyik betörésénél whiskyvel is megkínálta magát, majd tévét nézett, közben pedig elaludt. A házigazda talált rá.

Facebookon árulta a lopott cuccokat

Egy 45 éves férfi Nagykovácsiban kifosztott egy gépekkel teli konténert. Aztán a Facebookon próbálta elpasszolni a lopott árut. Az egyiket felismerte a tulajdonosa, szólt a rendőröknek, akiknek ezt követően már nem volt nehéz dolguk. Rengeteg szajrét találtak a férfinél.

Térfigyelők kereszttűzében lopott

Egy másik tolvaj a térfigyelő kamerák világában annyira amatőr volt, hogy világos nappal az utcán feltört egy autót, majd a lopott holmival elsétált. Annyira biztonságban érezte magát, hogy még a maszkot is levette. A férfit könnyen lekapcsolták, hiszen annyira hülye volt, hogy a térfigyelő kamerákat nem kalkulálta bele a bűncselekménybe.

Kiemelt kép: illusztráció