2 hét alatt több házba is betört az a hajléktalan, aki az agglomerációba járt bűnözni. Volt olyan, hogy ugyanabba a házba kétszer is visszament rabolni. Az egyik betörésénél még whiskyvel is megkínálta magát, majd tévét nézett, közben pedig elaludt. A házigazda talált rá.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált százezrek olvassák az agglomeráció mind a 90 településén, köztük sok az álláskereső és a munkahelyváltáson gondolkodó. Hirdessen nálunk állást és meglátja: szuper áron, gyorsan megtalálhatja velünk az ideális alkalmazottat. Klikk ide a részletekért!

A hajléktalan, alkoholbeteg, büntetett előéletű vádlott 2019. augusztus első napjaiban érkezett Érdre, ahol eltulajdonított tárgyak eladásából próbálta fenntartani magát.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Augusztus 8-án a kerítésen, majd a ház hátsó ablakán bemászva tört be egy érdi családiházba, ahonnan egy hangszórót, egy laptopot, valamint egy sportcipőt vitt el. Másnap azonban visszatért az ingatlanba és ugyanott bemászva további értékek után kutatott, miközben elfogyasztott 6 dl whiskyt és fél liter pálinkát, majd a kanapén tv nézés közben álomba merült. Így talált rá a tulajdonos, aki értesítette a rendőrséget.

Augusztus 14-én délelőtt egy másik érdi házba tört be a férfi, ahonnan kerti szerszámokat akart elvinni, de a ház riasztórendszere értesítette a biztonsági szolgálatot, akik a helyszínre érkezve visszatartották a betörőt. Augusztus 23-án újabb családiházat szemelt ki a vádlott, ahonnan dübeleket és élvédőket vitt el, de hamarosan elfogta a rendőrség

Az Érdi Járásbíróság a vádlottat 2019. augusztus 16-án lopás bűntettében, majd gyorsított eljárásban másodszor 2019. augusztus 26-án lopás vétségében mondta ki bűnösnek. Míg első alkalommal 3 év próbaidőre felfüggesztve 1 év hat hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre, második alkalommal 10 hónap fogházbüntetésre ítélte a bíróság, mely büntetéséket már ki kell töltenie a terhelt férfinak. Ezen cselekmények miatt az Érdi Járásbíróság két nappal később jogerősen ítélte el a férfit.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte a vádlott büntetett előéletét, hogy a az újabb cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje és büntetőeljárások hatálya alatt követte el, valamint azt, hogy 1 héttel korábbi elítélése után követett el újabb bűncselekményt.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett.

Kiemelt kép: Érd látképe,  forrás:BudaPestkörnyeke.hu