A térfigyelő kamerák világában igazi amatőrnek kell ahhoz lenni, hogy valaki feltörjön egy autót, majd a szajréval elsétáljon az utcai kamerák kereszttüzében. A tettes amatőrségét mi sem bizonyítja jobban, hogy még a maszkot is lehúzta a szájáról, így jól látszik az arca, a képen látható férfit lopás miatt keresi a rendőrség.

Alkalom szüli a tolvajt

A férfi éppen az utcán sétált, benézett egy autóba, ahol észrevette a tulaj hanyagságát: laptopot és iratokat hagytak a kocsiban. Ebben az esetben is igaz lett a mondás: alkalom szüli a tolvajt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Betörte az ablakot

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi április 2-án 12 óra és 13 óra között a 4. kerületben, az Ó utcában betörte egy parkoló autó ablaküvegét, majd az utastérből laptopot, pénzt és iratokat lopott el.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Bekamerázott környék

A feltételezett elkövető fellelkesedett, hogy nagyon értékes fogása volt. Vállára akasztotta a laptoptáskát és lelépett. Igen ám, de elfeledkezett arról, hogy az egész környék be van kamerázva.

Lehúzta a maszkot

A tolvaj vállát bizonyára húzta a táska, talán lihegett is kicsit a súlytól, így lehúzta az arcáról az utcán amúgy kötelező maszkot, hogy jobban kapjon levegőt. Nem elég, hogy kamerák előtt lopott, másodszor is hülyének bizonyult, hogy az arcát is jól lássák.

Idő kérdése

Maszk nélkül tehát felismerhető lett a felvételen. Nem kellett sokáig várni, hogy a negyedik kerületi rendőrök nyilvánosságra hozzák a felvételt. Innentől már csak idő kérdése mikor kapcsolják le a tolvajt.

3 évet is kaphat

Ha a férfit elfogják lopás bűncselekménye miatt akár 3 évet is kaphat. Megérte egy használt laptop miatt, amit a feketepiacon pár tízezer forintnál többért úgysem tud eladni? Nyilván nem, így egészen biztos egy igazi idiótáról van szó.

Jelentsék fel

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 4. Kerületi Rendőrkapitánysága azt kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.​ A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a férfiról készült videó

Kiemelt kép forrása: Rendőrség