Egy csokoládéízű gabonapelyhet hívott vissza az üzletlánc. A terméket kivonják a forgalomból, közölte a Nébih. Cikkünkben megmutatjuk, hogy pontosan melyik termékről van szó.

Ezt a gabonapelyhet hívják vissza

A Penny-Market Kft. a Free, 300 grammos, csokoládéízű, gluténmentes, extrudált gabonapelyhét visszahívja a forgalomból. Minden szójára érzékeny vásárlójukat kérik, hogy ne fogyasszanak belőle. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pontosan erről a termékről van szó

Azok a gabonapelyhek érintettek az említett márkából, amelyek 2024. 04. 19-én járnak le. A termék tételszáma 28313534172111177.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A termék csomagolása így néz ki

A visszahívott gabonapehely – Forrás: portal.nebih.gov.hu

Visszaadják a termék árát az üzletekben

A Penny a honlapján közölte, hogy a terméket a vásárlás helyén visszaveszik. A vételárat nyugta nélkül is visszafizetik. Hozzátették, hogy a gyártó sajnálja a minőségi problémát, a jövőben pedig mindent el fognak követni annak érdekében, hogy ne történjen hasonló.

Nemrég császárszalonnát hívtak vissza a Pennyből

Ahogyan arról néhány napja beszámoltunk, visszahívta a Penny-Market Kft. a Dárdás főtt, füstölt, gyorspácolt, 300 gramm kiszerelésű császárszalonnát. Az ok hasonló, nem jelölt szója allergén miatt történt ennek a terméknek a visszahívása.

Erről a császárszalonnáról van szó

A szójára érzékeny vásárlók semmiképp se fogyasszanak a 2023. augusztus 22. minőségmegőrzési idővel rendelkező, MITROS Fleischwaren doo. által gyártott császárszalonnából. A termék tételszáma 111723.

Jogszabály írja elő az allergén anyagok jelzését

Az EU-ban érvényben lévő jogszabály szerint a leggyakrabban allergiát, intoleranciát kiváltó összetevőket minden esetben fel kell tüntetni az élelmiszereken. Ezek közé tartozik a szója mellett a glutén, a gabonafélék, a rákfélék, a tojás, a hal, a földimogyoró, a tej és a diófélék.

Ezek is érdekelhetnek!

Túlérzékenység léphet fel

Akik valamilyen allergén anyagra érzékenyek, azoknál túlérzéki reakció léphet fel. Az élelmiszer allergiák esetében többnyire azonnali az immunválasz.

Ezek a leggyakoribb tünetek

Az élelmiszer allergia jellemző tünetei közé tartozik a kiütés, a pirosodás és az ekcéma. Felléphetnek légzési problémák, mint az orrfolyás vagy az asztma. Nem kizárt emésztőrendszeri tünetek, például hasmenés, puffadás jelentkezése sem. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Wikipédia