Az egykori vízelvezetők egy részét illegálisan betemették és parkoló lett rajtuk. Kétmilliárd forintba kerülne a terület vízelvezetésének megoldása. Az esővíztől elöntött utcákban szennyeződés kerülhetett a kukákból a közterületekre ezért még péntek este is fertőtlenítenek Dunakeszin. Közben nagy az összefogás a városban és özönlenek a felajánlások a villámcsapás miatt leégett társasház lakóinak.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon korábban már beszámoltunk arról, hogy péntekre virradó éjszaka egy heves zivatarcella érte el Dunakeszit. Villámcsapás miatt leégett egy négylakásos, társasház, 16 ember otthona veszett oda. A településen gyorsan összefogtak és több felajánlás is érkezett a fedél nélkül maradt kisgyermekes családok számára.

Sipos Dávid a Dunakeszi Önkormányzat kabinetfőnöke a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálnak péntek délután elmondta, hogy az elkövetkező napokat a fedél nélkül maradt családok a rokonoknál és a barátoknál töltik. A kabinetvezető hozzátette: sok felajánlás érkezett; volt aki teljesen berendezett lakását kínálta fel és voltak akik szobákat. Felajánlottak még tetőcserepet, konténereket, teherautókat, gyerekruhákat és iskolai felszerelést is, hiszen a tűzben szinte mindenük odaveszett az érintett családoknak.

Sipos Dávid azt is elmondta hírportálunknak, hogy az önkormányzat összes bérlakásában laknak, ezért nem tudnak önkormányzati lakást biztosítani a most fedél nélkül maradt négy családnak, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél előbb visszaköltözhessenek a helyreállított otthonukba.

Betemetett árkok helyén parkolók

A gyorsan lezúduló nagy mennyiségű csapadékvíz nem tudott elfolyni, ezért péntek reggel hatra a város egy kis részét gyakorlatilag elöntötte a víz. Az egyik helyi facebookos oldal hozzászólásaiból úgy tűnik, hogy ezt a területet azért kerül rendszeresen víz alá, mert sok-sok évvel ezelőtt nem megfelelően építették ki a vízelvezetést, ráadásul a meglévő vízelvezető árkok egy részét illegálisan betemették, hogy az egyre több autónak legyen parkolóhelye. A kiemelt képünkön is jól látszik, hogy a közterületen parkoló autókban komoly károk keletkezhettek, hiszen van, amelyiknek a kipufogó rendszerébe vagy az utasterébe is befolyhatott a víz.

A Dunakeszipost.hu információi szerint a helyszínt megnézte Dióssi Csaba polgámester is, aki annyit mondott a helyi lapnak, hogy láthatóan szükség van a betemetett vízelvezető árkok kimélyítésére. Beszélt a családokkal is, segítséget ígérve nekik.

A Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál kérdésére Sipos Dávid kabinetfőnök elmondta, hogy a terület vízrendezésére elkészültek a tervek, de a kétmilliárdos költséget az önkormányzat egyedül nem tudja finanszírozni. Amíg nem jutnak pályázati pénzhez, abban érdemes gondolkodni, hogy a korábbi vízelvezető árkokat újraássák, így csökkentik a legközelebbi hasonló esőzés esetén a felgyülemlő víz mennyiségét.

Kiemelt kép: Dunakeszipost.hu


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!