10 ezer forinttal támogatja a Józsefvárosi Önkormányzat azokat a rászorulókat, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen. A polgármester kezdeményezni fogja a jelenlegi regisztrációs rendszer eltörlését.

10 ezret ér az oltás

A Józsefvárosi Önkormányzat szeptember 9-i rendkívüli képviselő-testületén határozott arról, hogy 10.000 forint egészségvédelmi támogatásban részesülnek azok a józsefvárosi rászorulók, akik idén december 31-ig beadatták mindkét COVID-oltást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtorpant az oltási program

A Pikó András polgármester által benyújtott előterjesztés bevezetőjében az olvasható, hogy a kormány oltási programja megtorpant, az új beoltottak száma a 8. kerületben és országosa is elenyésző.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Összefügg a szegénységgel

Az ellenzéki polgármester azzal érvel, hogy települési szinten az átoltottság szoros összefüggésben van a szegénységgel. “Ezért indokolt és célszerű olyan oltási kampányt indítani, amely a szegénységben élő lakosságot célozza” – írta.

Környezetbarát megoldás

Fontos hangsúlyozni, hogy az oltás a beoltott személyen túl a környezetét is védi, segít elérni a nyájimmunitást – érvelnek az önkormányzati kampány mellett.

Ez a feltétel

Támogatásban részesülhetnek azok, akiknek a családjában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 71 250 Ft-ot. A támogatás feltétele, hogy a kérvényező családjában minden nagykorú személynek kell oltással rendelkeznie és az oltásról szóló igazolást be is kell mutatnia a kérelmezőnek a támogatás igénylésekor.

Minél többen oltassák be magukat

A józsefvárosi önkormányzat célja, hogy az év hátralévő részében az eddig be nem oltott lakosok közül minél többen jelentkezzenek a vakcinára.

Töröljék el a kötelező regisztrációt

A tapasztalatok arra is rámutatnak, hogy a regisztrációs folyamat gyakran hátráltatja az oltás felvételét – írják az önkormányzat közleményében. Ezért a józsefvárosi képviselő-testület felkérte a polgármestert, hogy tegyen javaslatot a kormány felé a kötelező előzetes oltási regisztráció és időpontfoglalás eltörlésére és egy mindenki számára elérhető tömeges oltási program kidolgozására.

Németországban 18 ezret adnak

Az egyik legnagyobb magyarországi áruházlánc, a Penny Market németországi anyacége a tavasszal jelentette be, hogy jutalmazni fogja a koronavírus-oltást felvevő alkalmazottait. A Rewe-csoport nem az első kiskereskedelmi lánc Németországban, amely jutalommal motiválná dolgozóit az oltásra. Az Edeka-Nord 50 eurós (18 ezer forintos) vásárlási kupont ad a beoltott munkavállalóinak – írja a G7.

50 ezret fizetnek a görögök

Görögországban a kormány a fiatalokat úgy próbálja meg rávenni az oltásra, hogy 150 eurót, vagyis nagyjából 50 ezer forintot ad nekik írja a Reuters. A pénzt nyaralásra vagy kulturális programokra lehetett költeni, de egy hónapos ingyenes mobilinternetet is kaptak ajándékba az oltakozók. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép forrása: MTI/Kovács Attila