10 millió forintot lopott el egy csepeli férfitől nevelt fia. A pénzből egy motorbiciklit és különböző felszereléseket vásárolt.

Egy csepeli férfi 2019. július 24. és 2019. szeptember 12. között külföldre utazott a családjával, amiről a nevelt fia, G. Viktor is tudott. A férfi azt is tudta, hogy nevelt apja a megtakarított pénzét a pincében, a lépcső alatti rejtekhelyen tartja, ezért kihasználta távollétét, és álkulccsal bement a házba.

 A fiú a pincéből ellopott 10 millió forintot, ékszereket, órát, pénztárcát a benne lévő személyes iratokkal, majd a hálószobából elvitte a ház kamerafelvevő egységét.

A tulajdonos 2019. szeptember 12-én érkezett haza, ekkor szembesült a betöréssel, amiről a rendőrséget is értesítette. A csepeli rendőrök a bevezetett nyomozási cselekmények, szakértői vizsgálatok alapján azonosították az elkövetőt, a 28 éves budapesti G. Viktort, aki a sértett nevelt fia.

A nyomozók a férfit 2020. június 25-én a 17. kerületi lakásán elfogták. A rendőrök a lopott pénzből vásárolt motort, motorosruhát, felszerelést, valamint az elektronikai eszközöket lefoglalták. G. Viktort lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Kiemelt kép: ezt a motorbiciklit vette a lopott pénzből – Forrás: police.hu