Ma kapcsolták fel a világítást az ország legnagyobb karácsonyfáján, a Megyeri hídon. Idén is zöldre világították ki a pilonokat, így valóban ünnepi díszletbe öltözött a híd. Azt kérik, hogy a sofőrök ne vezetés közben fotózzanak, van egy jó hely, ahonnét biztonságosan megnézhető és letotózható a híd.

100 méteres karácsonyfa

Immár harmadik éve változtatják az M0-s autóúton északi szektorában található Megyeri híd pilonjait az ország legnagyobb, 100 méteres karácsonyfáivá. A nagy népszerűség miatt idén már december 3-tól, azaz mától, az első adventi vasárnaptól zöldbe borul a híd két pilonja. 

Plusz dekoráció

Az ünnep fényét tovább emelve december 17-27. között csúcsdíszt és újdonságként a két pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is alkalmaznak majd, ezzel szó szerint feldíszítve az ünnepekre a monumentális karácsonyfát.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ne állj meg a hídon!

A Magyar Közút közösségi oldalán azt írják, ha szeretnénk élőben is megcsodálni ezt az attrakciót, akkor tartsuk be a biztonsági javaslatokat. Ha autóval mész át a hídon, semmiképpen se állj meg a leállósávon fotózni, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni.

Ez a biztonságos helyszín

Aki szeretne pár emlékezetes képet készíteni, azt ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítsétek meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthattok a helyszínre.

Figyelj a követési távolságra

Óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjatok át a hídon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelezzük majd – írják.

Rendszeres ellenőrzés

A dunakeszi mérnökség szakemberei a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálaton és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.

Itt a videó a zöldre világított Megyeri hídról

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból