Sokan emlékeznek még a három éve történt, majdnem rendőrtragédiával véget ért újpesti esetre. Az akkor hősként viselkedő rendőrnő most részleteket is elmesélt az ügyről.

Majdnem tragédiába fulladt egy bejelentés

A rendőrpáros, Lingvai Péter és Szarvas Erika érkezett ki egy őrjöngő emberhez egy újpesti panellakáshoz 2020. december 4-én. A férfi tizenháromszor szúrta le a páros férfi tagját, amikor Szarvas Erika kénytelen volt lelőni a támadó férfit. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rendőr életveszélyes állapotban került kórházba

Szinte mindenki az országban a megszúrt rendőrért szorított, akit a szívén is ért támadás. Szerencsére Lingvai Péter az akaraterejének és a kitűnő fizikai állapotának köszönhetően felépült. Szarvas Erika nem sérül meg, de érthetően az eset után sokkos állapotba került, neki pszichikai felépítése vett igénybe időt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Jogszerűen jártak el

Hála sz orvosok munkájának, mindketten felépültek, később az ügyészség is kimondta, hogy a két rendőr jogszerűen járt el, illetve tettükkel vélhetően több ember életét is megmentették.

Dicséretet is kaptak

Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya 2021. február 2-án dicséretben és jutalomban részesítette a párost. A főkapitány példaként állította az állomány elé Lingvai Péter és Szarvas Erika rendőr őrmestereket, a IV. Kerületi Rendőrkapitányság járőreit, akik szüleik jelenlétében vehették át az elismerést.

Szarvas Erika egy kiállításon idézte fel a történteket

A társát védelmező rendőrnő a Bűnmegelőzési Expon, április 13-án beszélt arról egy pódiumbeszélgetésen, melyen többek között a kábítószerek hatásairól is szó volt, hogy az eset után tudta meg, hogy a támadó szervezetében nem kis mennyiségű alkohol és négyféle kábítószer is volt.

Többször is eltálalta, mégis újra támadt

„Ennyi idő után is hihetetlen felidézni, hogy a férfi, amikor többször is eltaláltam, továbbra is támadólag lépett fel és megpróbált engem is megkéselni, pedig az egyik lövésem szétroncsolta a csontot a kezében, ő pedig mégis a sérült végtagjával tartotta a kést, megállíthatatlannak tűnt.”

Pedig ismerte, és szimpatikus embernek gondolta

Szarva Erika a 2020. december 24-i eseményekkel kapcsolatban még elmesélte, hogy mikor rájött, hogy a rájuk támadó férfit egy évvel korábban már megbüntette egy szabálytalan parkolás miatt, egy jól szituált, szimpatikus, szabálykövető embernek gondolta. – írta a borsonline.hu

Ezt teszi az emberrel a kábítószer

Elképesztő, hogy a kábítószerek milyen gyorsan képesek egy életet tönkre tenni, kifordítani valakit a személyiségéből – fogalmazott a kitüntetett rendőr.

Nemrégen három másik rendőrt késeltek meg

Idén, január 13-án, késő este bejelentést kapott a rendőrség, hogy egy 11. kerületi, Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és a lakásba be akar jutni. A megerősített létszámban kiérkező rendőrök intézkedtek a férfi ellen, de eközben az rájuk támadt. Kést rántott és három rendőrt is megsebesített.

Az egyik rendőr nem élte túl

Sajnos a támadásban az egyik rendőr, a 11. kerületi kapitányság megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem élte túl a támadást. Ebben a bűncselekményben is komoly szerepet játszott a drog, hiszen az elkövet ennek a hatása alatt követte el a gyilkosságot.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: MTI