Durva dolgokkal vádolnak egy Pest vármegyei tornatanárt: az ügyészség szerint molesztálta az egyik diákját. A férfi a vád szerint azt használta ki, hogy a lány úgy érezte, a társai kiközösítik, aminek többször hangot is adott. Végül a pedagógusnál talált megértésre, védelemre, a férfi pedig ezt kihasználta.

Szerelmet vallott a 9 éves kislány a tanárnak

A vád szerint 2017 tavaszától az akkor harmadik osztályos, 9 éves gyermek gyakran kiközösítve érezte magát, és nem akart részt venni az udvari szabadfoglalkozáson. Sokszor az ügyeleti időben is a tornatanárral elegyedett beszédbe, bizalmi viszony alakult ki közöttük, az év végén pedig a lány szerelmet is vallott a rá felügyelő pedagógusnak – írja a Blikk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Molesztálta a kislányt

Ezt követően a férfi kitüntetett figyelmet szentelt a diákjának, többször vonult félre vele, majd fizikálisan is közeledett hozzá. 2019 tavaszától K. László rendszeresen molesztálta a vád szerint. Még az év szeptemberétől a gyermek már ki akart térni a tanára közeledése elől, aki ebbe végül belenyugodott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A tanár nem ismert be tettét

A Budapest Környéki Törvényszéken csütörtök reggel tartottak előkészítő ülést az ügyben. A magas, ősz hajú, copfos férfit a tárgyalás előtt a lap megszólította, de ő csak némán állt, nem reagált semmire. Az őt képviselő ügyvédnő annyit azért elmondott, szerintük ellentmondásokat tartalmaz a vádirat, védence pedig nem ismeri el a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

Nyolc évet kért az ügyészség

Ami tény, az 58 éves K. Lászlót tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése, felügyelete, befolyása alatt álló sértettel fajtalankodott a vád szerint, az ügyészség pedig nyolc év fegyházat kért rá beismerés esetén. Az ügy érzékenysége miatt és a kislány védelme érdekében a bírónő zárt tárgyalást rendelt el.

Megbízható tanárnak ismerték meg

Ezután a Blikk ellátogatott a településre, ahol a helyiek megrökönyödéssel beszélnek egymás között a történtekről. Eddig mindenki jóravaló, megbízható embernek ismerte a tanárt, aki aktív szerepet vállal az iskola életében. Különböző sportfoglalkozásokat és nyári táborokat is szervez.

Sokan nem hittek a lánynak

– A szülői körben csak arról pletykáltak, hogy Laci bácsi molesztálhatta a gyermeket, de hivatalos értesítést nem kaptunk semmiről. A kislány már korábban előadta, hogy teherbe esett valakitől, de ez sem volt igaz, ezért sokan nem is hittek neki. Azért is borzalmas, ha igazak a vádak, mert egyébként a gyerekek nagyon szeretik Laci bácsit – mondta a lapnak a kislány egyik iskolatársának édesanyja.

Nyomot hagytak az iskoláson a történtek

Megtaláltuk a településen a kislány édesapját is. Úgy tudjuk, a most 15 éves lánya édesanyjától már elváltak, és utóbbinál él a gyermek. A férfi nyilatkozni nem akart, de annyit elmondott, tudta, hogy már tárgyalják az ügyet. Elmondása szerint ugyan a kislányán nyomot hagytak a történtek, de már „épül”, jobban van. Jelenleg pedig a koránál fogva már egy középiskolában tanul.

Taníthat még a férfi

Szinte hihetetlen, de az érintett oktató a mai napig taníthat, amit a lapnak megerősített az általános iskola igazgatója is. Hozzátette: szerinte mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. A botrányos üggyel kapcsolatban megkeresték az illetékes tankerületi központot is, válaszukban azt írták: „A hatósági eljárás folyamatban van, nem zárult még le. Jelenleg még nem igazolódtak az ezzel kapcsolatosan megfogalmazott vádak, meg kell várni a vizsgálatok végét”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fővárosi Törvényszék