Ezer felett van az új fertőzöttek száma, 933-an szorulnak kórházi kezelésre. 82 beteg pedig lélegeztetőgépen van. Közben a nyíregyházi Covid kórház főigazgatója is elkapta a koronavírust, súlyos állapotban van. Budapesten ápolják.

Ezer felett a fertőzöttek száma

1176 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 35.222 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

15-en haltak meg

Meghalt 15 beteg, ezzel együtt eddig 913 főre emelkedett az elhunytak száma. A legfrissebb adatok közt szerepel egy 37 éves beteg. Az elhunytnak koronavirus.gov.hu szerint a következő alapbetegségei voltak: magasvérnyomás-betegség, agyi infarktus, súlyos mentális retardáció, féloldali spasticus bénulás, veseelégtelenség.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy 46 éves férfi is meghalt

A legfrissebb adatpk között szerepel, hogy egy 46 éves férfi is meghalt, szintén krónikus veseelégtelenségben szenvedett, korábban pedig veseátültetésen esett át.

Nagyon sokan vannak súlyos állapotban

Jelenleg Magyarországon 993 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen.

Elkapta a vírust a főigazgató

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, koronavírus-fertőzés miatt kórházi ellátásra szorul – írta a Magyar Narancs.

3 megyéből viszik ide a betegeket

Ez az az intézmény, amelyet az operatív törzs döntése szerint Jász-Kiskun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes középsúlyos és súlyos Covid fertőzöttjét fogadja.

Nincs más fertőzött

A kórház sajtófőnöke szerint Adorján Gusztáv esetében is lefolytatták az előírt kontaktkutatást, egyelőre a közvetlen munkatársai között nem találtak fertőzöttet. A főigazgató felépüléséig az oktatókórház  orvosigazgatója, egyben főigazgató-helyettese látja el a feladatait. 

Budapesten kezelik

A kórház főigazgatója a veszélyeztetett korba tartozik. A 66 éves orvost súlyosabb állapota miatt Budapesten kezelik. 

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Vajda János