Új életet kezdett, és ennek köszönhetően 78 évesen is remek formában van Soltész Rezső, aki a születésnapját a baráti körben ünnepelte meseszép környezetben. A legendás énekes 2020 elején kényszerült pihenőre szívproblémái miatt, az azt megelőző időszakban ugyanis túlhajtotta magát.

Egyre nehezebb beszélni róla

„Egyre nehezebb a koromról beszélni, mert bizony ez a 78 már egy olyan szám, amit sokan meg sem élnek. Ugyanakkor hálás is vagyok azért, mert jól érzem magam a bőrömben, aktív életet folytatok, és a családom, valamint a közönségem mindig temérdek szeretettel áraszt el” – nyilatkozta a napjainkban is népszerű énekes. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Minden reggel örül

„Minden reggel örülök annak, hogy felébredek és végezhetem a feladataimat” – tette hozzá Soltész Rezső, aki a születésnapját barátaival ünnepelte Szlovéniában.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Ennél többre nem is vágyom”

„Péntekig a Bledi-tónál vagyok egy kongresszuson, ami a magazinjaimmal kapcsolatos, hiszen hosszú évek óta van egy sikeres kiadóm. Már huszonöt éve vagyok ebben a szövetségben, a tagokkal jó barátságot ápolunk, velük töltöm a születésnapot ebben a csodálatos környezetben. Szombaton pedig majd a családdal ünnepelünk. Ennél többre nem is vágyom” – mondta a Blikknek.

Már nem nagyon vezet

„Nagyjából öt éve nem nagyon vezetek. A belvárosban lakom és csak nagyon ritkán ülök autóba, ha a közelben van dolgom. Már elég megterhelő számomra a vezetés, főleg hosszú távon. Amíg én vezettem le a fellépésekre, sokszor meg kellett állnom, mert annyira kimerített, és mire odaértem a koncertre, már el voltam fáradva. 

Szívesen beszélget az utasokkal

Az énekes hozzátette: a család is nyugodtabb, amióta sofőr viszi a munkába. Ha pedig csak utazni van kedve, vonatozni szokott. Szeret utazni és közben nézni a tájat és beszélgetni az utasokkal.

Már a 80. születésnapját tervezi

Az énekesre rengeteg feladat vár a jövőben: új dalok, lemezek, koncertek és már fejben a 80. születésnapját is tervezgeti. Bízik abban, hogy azt megéli és tesz is érte, hogy így legyen.

„Jó lenne szépen megünnepelni”

„Már egy korábbi dalomban is megénekeltem, hogy 120 évig szeretnék élni. Nyilván tudom, hogy erre nincs igazán esély, de a nyolcvanat még jó lenne megünnepelni a szeretteimmel és a rajongóimmal” – fogalmazott.

Felépült szívbetegségéből

„Úgy érzem, van is rá esély, mert olyan szerencsés vagyok, hogy a három évvel ezelőtti szívbetegségemből is ki tudtam lábalni. Rendszeresen szedem a gyógyszereimet, járok kontrollra és az életmódomon is változtattam. Egészségesen étkezem, beépítettem az életembe a mozgást, figyelek arra, hogy ne hajtsam túl magam és tudjak pihenni, valamint már egyáltalán nem fogyasztok alkoholt. Ha bármilyen köszöntés van, udvariasságból koccintok, de nem iszok belőle, és egyáltalán nem is hiányzik” – tette hozzá Soltész.

Szívében őrzi kedvesét

Soltész Rezső csaknem négy éve veszítette el feleségét, akivel ötvenhat évet töltött boldog kapcsolatban. A kettejük közti kötelék olyan erős volt, hogy az énekes a mai napig a szívében őrzi kedvesét. Úgy érzi, mindent neki köszönhet. A zenész 1966-ban vette feleségül Juditot, a házasságukból két lány született. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Soltész Rezső. Fotó: solteszrezso.hu