Akár 150 ezer forint büntetést is fizethet ezentúl az a kutyatulajdonos, akinek ebe felügyelet nélkül sétál- erről tájékoztatta a délegyházi jegyző a helyi lakosokat.

Büntetik Délegyházán azokat a kutyatulajdonosokat, akiknek az ebe felügyet nélkül kóborol az utcán. A helyi jegyző szerint a kutyák szökésének megakadályozása az állattartó felelőssége. Aki ezt nem tartja be, az 5 ezer forinttól, 150 ezer forintig terjedő bírságot fizet majd. Arról nincs szó a határozatban, hogy ezt milyen módon ellenőrzik, és a bűntetés mértéke mitől függ.

Arra kérik a délegyházi lakosokat, hogy gondoskodjanak kutyájuk szökésének megakadályozásáról és minden kutya rendelkezzen mikrochippel. Amennyiben a kutya nyolc napon túl gyógyuló sérülést okoz, azzal a gazda bűncselekményt követ el.

Nemrég a LikeNews.hu írt arról, hogy Felcsúton korlátozták a házikedvencek számát. Októbertől háztartásonként maximum három macskát és legfeljebb egy 15 kilós kutyát lehet tartani. Az állatok sétáltatását is szigorúan szabályozták. A LikeNews.hu cikkét ide kattintva tudod elérni.

Szintén a LikeNews.hu írta meg, hogy januártól 200 ezer forintra is büntethetik Kiskunhalason azokat, akik a kóbor állatok etetnek. Az erről szóló cikket ide kattintva tudod elérni.

A kishunhalasi határozat ellen az állatvédők tiltakoznak.

Kiemelt kép: illusztráció