Megjelentek a friss koronavírus-statisztikák, amelyek 1561 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. A számok szerint Magyarországon immár 375 125 főre nőtt a koronavírus-fertőzéssel azonosított betegek száma.

1561 újabb beteg

1561 fővel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, ezzel 375 125 főre nőtt a regisztrált betegek száma. írja a koronavirus.gov.hu kormányzati oldal. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

96-an hunytak el

A koronavírusban elhunyt 96 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 026 főre emelkedett. Ugyanakkor a gyógyultak száma is növekedett, jelenleg 277 949 fő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ennyien vannak kórházban

Az aktív fertőzöttek száma 84 150 főre csökkent, viszont a kórházakban 3601 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 298-an vannak lélegeztetőgépen.

Egyre többen kapnak oltást

Eddig 279 410 fő kapott oltást, közülük 101 652 fő már a második oltását is megkapta. A jelentés szerint az oltás első két szakasza lezárult, ami azt jelenti, hogy az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok, bentlakásos szociális intézmények kampányszerű oltása már megtörtént.

Már a legidősebbeket is oltják

Csütörtökön megkezdődött az oltásra regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál. Szombaton pedig megérkezett az AstraZeneca első szállítmánya, amellyel további 20 embert tudnak majd beoltani.

Szlovákiában 40 nappal hosszabbítják meg a vészhelyzetet

A szomszédos országban újabb 40 nappal meghosszabbítják az október elsején bevezetett vészhelyzetet. Az immár harmadik meghosszabbítást az az alkotmánytörvény tette lehetővé, amelyet decemberben hagyott jóvá a pozsonyi törvényhozás – írja a 24.hu.

Működésbe lép a Covid-automata

Igor Matovic miniszterelnök a péntek esti kormányülés után néhány járványintézkedés hétfőtől hatályos módosítását is bejelentette. Az egyik ilyen módosítás, hogy február 8-tól működésbe lép Szlovákiában az úgynevezett Covid-automata, amely a járványintézkedések enyhítésének, illetve szigorításának az automatizálását hivatott szolgálni a fertőzésszám tükrében.

A régiók többsége fekete besorolású

A Covid-automata alapján Szlovákia régióinak a többsége továbbra is fekete besorolású, vagyis hétfőtől ezeken a területeken érvényben maradnak a kijárási korlátozások.

Nem lesz iskolanyitás sem

A korábbi hírekkel szemben ennek értelmében nem kerül sor hétfőn az iskolanyitásra. Erre csak fekete besorolásnál enyhébb besorolású régiókban adhat majd engedélyt a tisztiorvos. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Védőoltás – Forrás: MTI/Mónus Márton