Március 16-án ünnepelte volna a 63. születésnapját Kaszás Attila, ám a sors neki mindössze 47 évet adott. A színész ugyanis 2007. március 23-án agyvérzést kapott, majd örökre lehunyta a szemét. Emlékét máig őrzik a pályatársak és barátok, volt felesége, Eszenyi Enikő minden évben megható módon emlékezik meg róla, most pedig Szarvas József idézte fel, mi is történt azokban a tragikus pillanatokban, amikor a színész távozott az élők sorából.

Stohl András tartotta életben

Kaszás Attila a Tizenkét dühös ember előadása előtt kapott agyvérzést, s esett össze a színpadon. A tragédia pillanataiban Stohl András is ott volt, aki azonnal cselekedett: mesterséges lélegeztetést és szívmasszázst alkalmazott a színészen, gyakorlatilag ő tartotta életben egészen addig, míg ki nem értek a mentők. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszólalt Szarvas József

Most pedig Szarvas József, aki jó barátságot ápolt Kaszás Attilával felidézte a drámai pillanatokat, hiszen ő is ott volt, csupán az elmúlt 16 évben magában tartotta a szörnyű részleteket. „Sosem felejtem el azt a napot. Az öltözőben vártam, hogy színpadra szólítsanak, de ez nem történt meg, ami egyre gyanúsabb lett”

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Attila a földön feküdt

„Ezért előre mentem a színpadhoz, hogy megtudjam, mi a fennakadás oka. Ott óriási volt a felfordulás, Attila pedig a földön feküdt, akkor már eszméletlen állapotban. Ezután érkeztek a mentők” – mondta el a Blikknek a színész, aki hozzátette: 10 perccel azelőtt, hogy megtörtént a baj, még beszélgetett Attilával.

Semmi előjele nem volt

A színész arról is beszélt, semmiféle előjele nem volt a tragédiának. „Még sosem mondtam ezt el, de tíz perccel azelőtt beszéltem vele, hogy összeesett. Általános beszélgetés volt, gondtalanul társalogtunk, készültünk a darabra. Örökké emlékezni fogok rá…”

Négy napig küzdöttek érte

Kaszás Attilát az agyvérzést követően mentő szállította kórházba, ahol aztán négy napig küzdöttek az életéért, ám a szervezete végül feladta a harcot. Fia, Jancsi ekkor még csak 2 éves volt, a lányát Juliskát pedig soha nem ismerhette, ő ugyanis az édesapja halála után 9 hónappal jött a világra. Szarvas József a portálnak azt is elárulta, a mai napig tartja a kapcsolatot a családdal:

Tartja a kapcsolatot a családdal

„Attila özvegye, Ildikó nagyon jó barátom, akivel szakmailag is jól tudunk együttműködni. Március 26-án például a Nemzeti Színházban tartandó, általam életre hívott Tündérkerti gálaesten Ildikó a Duna Művészegyüttes tagjaként lép majd fel” – mesélte, majd hozzátette:

Lehet, hogy apja nyomdokaiba lép?

„A gyerekek rendkívül kedvesek és tisztelettudók, Jancsi pedig hihetetlenül hasonlít az édesapjára, ráadásul tehetségéből is bőven jutott neki. Úgy tudom, még nem határozta el magát, milyen hivatást választ, de egyáltalán nem lepne meg, ha Attila nyomdokaiba lépne” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kaszás Attila A padlás című darabban:

Kiemelt kép: Kaszás Attila – Forrás: YouTube