Felpaprikázott hangvételű volt Érden a legutóbbi rendkívüli képviselő-testületi ülés, ahol kizárólag a helyi a Sport Kft. vezetőjének megválasztása volt a téma. Ez a cég működteti a sokat kritizált érdi kézilabdasportot. Az igazgató megválasztása kapcsán előkerült az összes sérelem a Csőzik László vezette jelenlegi és a korábbi, T. Mészáros András irányította fideszes városvezetés között.

Nyolc pályázat érkezett a pozícióra, a bírálóbizottság közülük kettőt talált alkalmasnak a cég vezetésére. A képviselő-testületi ülés előtt mindkét befutó jelölt visszalépett. Csőzik László polgármester azt kérte, hogy a testület válasszon vezetőt, az ő javaslata az volt, hogy átmenetileg Fenyőházi Nagy Andrea a Sport Kft. jelenlegi pénzügyi vezetője legyen a cég új vezetője.

Mielőtt szavazásra bocsájtotta volna a kérdést a polgármester, az egyik fideszes képviselő, Bács István azt kérdezte a polgármestertől, hogy mit csinál a városvezető koalíció? „10 hónap alatt nem tudtak egy épkézláb vezetőt találni erre a pozícióra? Mi történik ebben a városban? 323 napja voltak a választások és nem épülnek az utak, nem épülnek a csomópontok, nem épül a csatornahálózat. Mi történik Érden?” – kérdezte a képviselő.

Csőzik Zoltán polgármestert láthatóan kizökkentette a kérdés a nyugalmából. A cikkünk alján elérhető videóban 23:30-nál nézhető meg a válasza. A polgármester ingerülten azt monda, hogy “például az történik, hogy eltakarítunk a korábbi alpolgármester után, aki 16 közbeszerzést játszott át a sógorának, ezért most 70 millió forintot kell visszafizetnünk közpénzből, az érdiek pénzéből, drága képviselő úr” – fogalmazott Csőzik Zoltán, majd így folytatja:

„Romeltakarítás történik és az a 425 millió forint, amely rádől a városra és ti állítottatok el, azt nekünk kell kezelni.” – monda a polgármester, majd a helyi fideszesek szerinte kifejezetten ártó kommunikációját olvasta a fideszes képviselők fejére.

T. Mészáros András korábbi polgármester is szót kért, azzal kezdete, hogy ő nem azt kérdezi, mit csinált a városvezetés az elmúlt egy évben, mert látszik, hogy semmit, inkább szétver mindent, amihez hozzáér. ”Amihez ti nyúltok polgármester úr abból semmi lesz, por és hamu” – mondta a volt polgármester a jelenleginek, majd így folytatta: „Ne nevettesd már jobban ki magadat”. A korábbi polgármester hozzászólását 25:50-től lehet megnézni a videóban.

Amikor a polgármester visszakapta a szót arról beszélt, hogy a választások után ő békejobbot nyújtott a helyi fideszes ellenzékének, de mint fogalmazott „orrba-szájba igaztalanul támadtatok, csúsztattok, hazudtok ennek következtében már a megállt a két oldal között a kommunikáció” – mondta higgadtabb hangon a jelenlegi polgármester.

A videón 48 percnél a régi és a mostani polgármester még vitatkozik, üvöltözik egy picit egymással, majd kikapcsolják a régi polgármester mikrofonját – vélhetően lejárt az ideje. Az ülés végén megválasztották a Sport Kft. új igazgatóját.

Mivel az ÉrdMostTV Facebook oldalára kitett videó megosztását más weboldalakon nem engedélyezték, a videót csak ide kattintva lehet megnézni.

Kiemelt kép: T. Mészáros András (világos zakóban) korábbi és Csőzik Zoltán Érd jelenlegi polgármestere – BPK-montázs