Közúti veszélyeztetés miatt emeltek vádat egy büntetőfékező ellen, aki az autópályán nem bírt magával. Az sem ússza meg, akit megleckéztetett.

Sietett a furgonnal

Egy férfi 2021 őszén a megengedett sebességhatárt túllépve Budapest irányába közlekedett furgonjával az M3-ason. A sértett a vádlott előtt haladt, amikor utolért egy teherautót, amelyet megelőzött, majd visszatért a külső sávba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nehezményezte a történteket

Az előzés során a furgonos a belső sávban a fényszóróját villogtatva nehezményezte, hogy az autó vezetője akadályozta, ezután jelentősen felgyorsítva folytatta útját.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hirtelen fékezés

A kamerás autó vezetője az eset után gyorsított, utolérte a furgont, amelyet a követési távolság szabályait be nem tartva megközelített. A vádlott ezt észlelve hirtelen fékezni kezdett, sebessége a korábbi kb. 159,3 km/h-ról 129,6 km/h-ra csökkent – írta az Ügyészség.

A veszélyes manőver

https://cdn.jwplayer.com/previews/ptwTpqml

Szigorúan büntetnék

 Az ügyészség most benyújtott vádiratában a közúti közlekedésben résztvevőkre különösen veszélyes cselekmény miatt az egyébként büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztésre, közúti járművezetéstől eltiltásra és pénzbüntetésre tett indítványt. A nyomozó hatóság mind a vádlottal, mind a sértettel szemben szabálysértési feljelentést tett.

Busz elé akart besorolni

A BudaPestkörnyéke.hu is írt arról az esetről, amikor egy 51 éves sofőr kisteherautójával 2022. április 6-án reggel Budapest felé tartott. A 11-es útra akart jobbra kanyarodni a Szentendre–Dobogókői útról, ezért egy a kiránduló óvodásokat szállító autóbusz elé szeretett volna besorolni, de nem tudott.

Egymásnak ütköztek 

Amikor végül sikerült kikanyarodnia, majd megelőznie az előtte haladó buszt, visszatért a külső sávba, aztán beletaposott a fékbe a gyerekeket szállító busz előtt. Utóbbi sofőrje hiába próbálta elkerülni a balesetet: mivel a köztük lévő távolság túl kicsi volt, a két jármű egymásba csapódott. 

40 óvodás utazott 

A buszon 40 óvodás, köztük 20 kislány és 20 kisfiú, valamint az őket kísérő 5 óvónő utazott. Szerencsére sem a 3-6 éves gyerekeknek, sem a gondozóiknak nem esett bajuk az ütközés során, köszönhetően annak, hogy mindannyian használtak biztonsági övet. 

„Gyermekszállítás”

Mindkét autóban több százezer forint értékű kár keletkezett. A kisteherautó sofőrje tudhatta, hogy a buszon gyerekek tartózkodnak, hiszen a jármű elején és hátulján egyértelműen fel volt tüntetve „Gyermekszállítás” felirat.

Alkalmatlan a vezetésre

A rendőrség honlapján elérhető friss információk szerint az 51 éves pilisvörösvári sofőr ellen vádemelést javasoltak a szentendrei rendőrök. A férfi először nem ismerte el tettét, mondván, nem érezte úgy, hogy büntetőfékezést hajtott végre, majd a gyanúsítás ellen panaszt tett. Később mégis beismerő vallomást tett, és azóta már megbánta a történteket. Az igazságügyi elmeorvos-szakértő alapján a sofőr alkalmatlan arra, hogy bármilyen gépjárművet vezessen, így elvették a jogosítványát. Arról, hogy valaha vezethet-e még, legkorábban 3 év múlva dönthetnek újra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: bpautosok.hu