„Vadászati Kiállítás: Lőttek a természetvédelemnek!” feliratot helyeztek Greenpeace-aktivisták a kiállítás egyik plakátja elé Budapesten.

Erre hívják fel a figyelmet

Az akcióval az aktivisták arra hívják fel a figyelmet, hogy miközben a kormány természetvédelmi eseményként hirdeti a kiállítást, a költségvetése sokszorosa annak, mint amennyit egy év alatt az állam a valódi természetvédelemre, például a nemzeti parkok fenntartására költ. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hatalmas molinó

Egy hatalmas, „Vadászati Kiállítás: Lőttek a természetvédelemnek!” feliratú molinót helyeztek el ma reggel Greenpeace-aktivisták a kiállítás egyik plakátja elé a budapesti Hungária körút és Jurisich Miklós utca sarkán, olvasható a szervezet által küldött közleményben.  

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Abszurd szimbólum

Az aktivisták szerint az Egy a természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás névre keresztelt rendezvény abszurd szimbóluma annak, hogy mi zajlik ebben az országban természetvédelem címén.

Hungária körút és Jurisich Miklós utca sarka

Fotó: Járdány Bence / Greenpeace

Természetvédelemnek álcázva

Miközben természetvédelemnek álcáznak egy vadászati kiállítást, amelyet még a vadászati szakma egy része sem támogat, 2011 óta nincs az országnak környezetvédelmi minisztériuma, a természetvédelemmel kapcsolatos teendőket alárendelték egy olyan Agrárminisztériumnak, amely rendre figyelmen kívül hagyja a természetvédelem érdekeit.

Gibaberuházások

Strandbővítésnek hívják a Fertő tavon közpénzből zajló gigaberuzást, amelynek keretében 60 hektárnyi nemzeti parki területet betonoznak le, és beépítésekkel, nagyberuházásokkal tönkreteszik folyóink ártereit, tavaink partjait, írják a közleményükben.

Lőttek a természetvédelemnek

Fotó: Járdány Bence / Greenpeace

17 milliárd közpénz

„A vadászati világkiállításra 17 milliárd forintnyi közpénzünket költötte el a kormány – ennyi legalábbis a hivatalosan kommunikált legutolsó összeg. Ez több mint 2,5-szer annyi, mint amennyit idén a kormány az összes nemzeti parkunk fenntartására ad. Ennél abszurdabb szimbóluma nincs is annak, hogy mi zajlik ebben az országban természetvédelem címén.” – mondta Rodics Katalin, a Greenpeace természetvédelmi szakértője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: Járdány Bence / Greenpeace