Nagyot mentek, és életet mentettek. Nagyjából az M0-ás autóút déli hídjától vett repülőrajtot a kishajó, melynek személyzete egy halálán lévő férfit húzott ki a Dunából a közelmúltban.

Észrevették a vízbe ugró embert

„Egy Árpád hídon áthajtó autós vett észre egy vízbe ugró embert, az ő telefonja alapján kaptuk a riasztást a Tevékenységirányító Központtól” – kezdte a történetet Lucskai Attila főtörzszászlós és Lázár Balázs törzszászlós, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság két hajósa. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

18 kilométerre voltak a helyszíntől

A két rendőr ekkor hozzávetőleg 18 kilométerre voltak a jelzett helyszíntől, és mivel a folyásiránynak felfelé kellett haladniuk, túl sok gondolkodnivaló idejük nem volt. Gázt adtak a hajójukkal, és bő negyedóra múlva meg is érkeztek a Margit híd magasságába.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megtalálták a helyes irányt

Addigra sikerült tisztázni, hogy a beugró férfi a Buda felőli folyamágban sodródik, így egyből arra vették az irányt, nem vesztettek további időt azzal, hogy esetleg meg kelljen kerülnünk a szigetet, ha rossz oldalon indulnak el.

Megtalálták a férfit

„Pásztáztuk a vizet, azt nagyjából sejtettük, hogy a sodrás mennyit hozhatta a férfit, a valószínűsített térségben, úgy másfél kilométerre az Árpád-hídtól délre meg is láttuk, közvetlenül közel a budai parthoz” – mondták az egyenruhások.

Víz fölé emelték

„Mivel csak méterekre voltunk a szárazföldtől, úgy döntöttünk, hogy nincs értelme beemelni a csónakba, sokkal gyorsabb eljárás, ha őt a hajóból megragadva fogjuk és a víz színe fölé emeljük” – avattak be a részletekbe.

Eszméletét vesztette

A két hős rendőr kiemelte a férfit a Dunából, majd pár lépést haladtak vele fölfelé, hogy ne az egyenetlen kövekre fektessék. Mozgásképtelen volt, eszméletét vesztette, az is csoda volt szinte, hogy a 7 fokos vízben életben maradt.

Idővel életjeleket adott

„Igyekeztünk magához téríteni. Rázogattuk, beszéltünk hozzá, közben pokrócot, izolációs fóliát tekertünk köré, szerencsére idővel életjeleket adott” – fogalmazott a páros a BRFK facebook-oldalán.

Súlyos magánéleti problémák

A mentők stabilizálták állapotát, majd kórházba szállították. Az információk szerint az elkeseredett férfi magánéleti problémái miatt esett kétségbe: válságosnak ítélte élethelyzetét, ezért akarta eldobni az életét.

Életmentés az 1-es úton

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy több méteres kidőlt fa törzse csapódott egy autósra a hétfői szélviharban, akinek az életét a NAV szolgálatban lévő munkatársai próbálták megmenteni. A három pénzügyőr nem ismert lehetetlent, így a fiatal nőt az újraélesztés után kórházba szállíthatták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a hős dunai rendőrök. Fotó: BRFK/Facebook