Az áramszolgáltató nem küldött értesítést az intézménynek előzetesen arról, hogy milyen lépésre készül.

Komplikált helyzet

Valójában nem a gödöllői óvoda tartozik az áramszámlával, hanem az a cég, amelyiktől bérli az önkormányzat az óvodának helyet adó ingatlant. Az intézmény elutalta a rezsi összegét, ám a társaság nem küldte tovább azt az elektromos műveknek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az áramszolgáltató nem szólt, csak cselekedett

Sem az óvodát, sem az önkormányzatot nem értesítette az áramszolgáltató a kialakult helyzetről. Alaposan meglepődtek az óvodában, amikor szerdán délelőtt 11 órakor elment az áram. Ennek következtében a fűtés is leállt, írta meg a Blikk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Azt hitte mindenki, csak átmeneti áramszünetről van szó

A gyerekek már az ebédhez készülődtek. Senki sem gondolta, hogy szándékosan kapcsolta le a szolgáltató az áramot. Eleinte mindenki azt gyanította kivétel nélkül, hogy csak valamilyen rövid zavar lépett fel a rendszerben.

Kiderült az igazság

Hamarosan fény derült rá, hogy nem műszaki meghibásodásról van szó. Az önkormányzat megpróbálta felvenni a kapcsolatot azzal a céggel, amelyik bérbe adta az épületet. Az a cég éppen felszámolás alatt áll.

Eltűnt pénzek

A rezsire befizetett összegeknek nem lehet tudni, mi lett a sorsa, csak annyi biztos, hogy az áramszolgáltató nem kapta meg őket. Korábban 200 millió forintos iparűzésiadó-tartozás felől is érdeklődött már az önkormányzat a szóban forgó cégnél. Akkor sem kaptak információt, hogy mikor fizetik azt be.

Összeült a válságstáb

Szerda délben összehívták a válságstábot. Gémesi György polgármester és Pintér Csilla, a gödöllői óvoda vezetője is részt vett rajta. Minden szülőt értesítettek arról, hogy nincs fűtés az intézményben és nem lehet tudni, hogy meddig lesz ez így.

Szerencsére jó volt az idő

Annak ellenére, hogy mindez egy februári napon történt, az időjárás inkább volt kora tavaszias jellegű, mint télies. Mivel nem volt nagyon hideg, és az épületet korábban felfűtötték, így nem hűlt ki drámai mértékben az óvoda.

Értesítették a szülőket

A gyermekek szüleit felhívták, és elmondták nekik, hogy milyen helyzet alakult ki. Végül a körülményekhez képest kedvező helyzet fényében az ovisokat nem vitték idő előtt haza. Minden gyermek maradt a szokásos ideig.

Ez lett az átmeneti megoldás

Az óvodát rákötötték a szomszédos sportpálya áramellátására. Az ugyanis az önkormányzat tulajdonában áll, egyedül a miatt kellett aggódni, hogy vajon a hálózat kibírja-e a terhelést. A szakértők bizton állították, nem lesz gond.

Hamar megoldották a problémát

Mindössze négy óra leforgása alatt már volt is áram az óvodában. Késő délután már a fűtést is be tudták kapcsolni, így amikor lement a nap, nem kellett senkinek a sötétben botorkálnia. Az, hogy meddig marad így ez az állapot, egyelőre nem lehet tudni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Pixabay