Ezen a héten Csepelen, a Duna menti kerületekben, a Dunakanyarban és Dunaújváros térségében lesz szúnyoggyérítés.

Az országos szúnyoggyérítési program ötödik hetében is nehezítette a szúnyoggyérítési munkákat a változékony időjárás. Az ország számos pontján jelentős mennyiségű eső esett, a zivatarzónák területén a kezeléseket későbbi időpontra kellett halasztani. A Duna menti régiókban, a Csepel-szigeten, és néhány fővárosi kerületben pótnapokon tudták a szakemberek a tervezett földi kezeléseket elvégezni.

Ezen a héten A Duna mentén eddig nem kezelt régiókban – Komárom térsége, Dunakanyar, Budapest további parti területei, Dunaújváros térsége – földi kémiai szúnyoggyérítést terveznek végezni. Az elmúlt időszak esőzései után újabb szúnyoglárva-tenyészőhelyek alakultak ki, ezeket a szakértők folyamatosan figyelik, és amennyiben a lárvák tömege ezt indokolja, ismét biológiai lárvagyérítésre kerül majd sor.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!