A nappali elrendezésénél általában két dolog a legfontosabb: egy hangulatos és kényelmes hely kialakítása a kikapcsolódáshoz, valamint egy hely a család és a barátok számára. Hogyan kombinálhatók ezek a tulajdonságok?

Mielőtt azonban böngészni kezdenénk az üzletek kínálatában, érdemes elemezni az igényeinket. Gondoljuk át, mire való a nappalink: ha kevés időt töltünk otthon, például sokszor csak későn este érünk haza, és csak tévézni van egy kis időnk- nem kell más, mint egy kényelmes kanapé, egy kissasztal és egy TV konzol. Sok házban a nappali többfunkciós helyiség, amely szabadidős és reprezentatív helyiségként is szolgál – a vendégek számára. Tehát egyszerre kell tágasnak és kényelmes bútorokkal felszereltnek lennie. Ezeknek az igényeknek a kombinációja néha bonyolultnak tűnik. Ha nagy családi – társasági élet zajlik a nappaliban, jobb, ha minden eshetőségre felkészülünk. Helyezzen el a szobába egy gyönyörű sarokgarnitúrát elegendő ülőhellyel, hogy hangulatos helyet teremtsen a kikapcsolódásra és a barátokkal való találkozásra. Állíthat mellé egy komódot vagy egy fiókos szekrényt, amelyben elrejtheti a kártyákat vagy kedvenc társasjátékait, jól jöhet egy praktikus könyvkészlet a könyvespolcban vagy a könyvtári szekrény üvege mögött.

A tökéletes kanapé kiválasztása igazi feladat, hiszen nem csak elegendő helyet kell biztosítania, de a szoba stílusához is illeszkednie kell. Egy klasszikus kanapé tökléletes választás lesz egy glamour stílusú enteriörbe. A modern moduláris kanapék is igazi slágerek, hiszen egyedi megoldásaiknak köszönhetően kiválóan igazíthatja nappalijához. 

A kanapé méretét a háztartás tagjainak száma határozza meg, és annak a helyiségnek a területe, amelyben el kívánjuk helyezni. Kiválaszthat egy sarokülőt kész konfigurációban, vagy egy virtuális varázsló segítségével megterveznek egy ülőbútort egy adott helyiséghez, így vásárlás előtt ellenőrizheti, hogyan fog kinézni egy adott modell egy adott helyiségben. Az egyik legmodernebb technológia segítségével a kiterjesztett valóságban, saját otthona valós terében láthatja az ülőgarnitúrák megjelenését a kanape-shop.hu 3 dimenziós kanapétervező szolgáltatásával.

Családunk életmódjának elemzése, és így az ülőgarnitúránk funkciójának meghatározása kiemelt feladat. Ha egy kisebb lakásban lakunk, fontos lehet egy mindennapos használatra alkalmas kanapéágy, melynek teljesen más kényelmi, és ergonómiai tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mint egy alkami fekhelynek. Ezen ágymechanikának nagyon tartósnak kell lennie, könnyen ki kell tudnunk nyitni, és mivel mindennapos fekhelyünk lesz, ezért a fekvőfelületnek is kényelmesnek, a fekvőfelületnek “törésmentesnek” kell lennie. Ezt legjobban egy matracos kanapé tudja biztosítani, mint a kedvelt Nova System ágymechanikák.

Amennyiben néha meglátogatja egy messzi rokon, vagy egy átmulatott éjszaka után nálunk kedves barátunk, fontos lehet, hogy a kanapénkból könnyedén vendégágyat varázsoljunk. Egy alkalmi vendégágy általában az ülőfelület alá van elrejtve, melyet általában magunk felé kell húznunk, és felemelni: így fog kialakulni alkalmi fekhelyünk. Ez a pulsz felületet természetesen nem csak alvásra alkalmas: ugyanúgy használhatjuk tévénézésre  – akár szemből, akár oldalról nézzük azt -, a gyerekek párnaházat építhetnek rajta, vagy éppen pelenkázhatjuk kisbabánkat. Egy prémium kanapé ülőfelülete rendkívül rugalmas és nagy sűrűségű habbal rendelkezik, amely rendkívüli kényelmet, puhaságot, többirányú rugalmasságot és a vele töltött bútorelemek tökéletes illeszkedését biztosítja a felhasználó testéhez.

Különböző színek és szövetek közül válogathat, amelyek a kanapé kárpitozására használhatók. A kárpit természetesen ízlés dolga, azonban érdemes átgondolni milyen intenzíven használjuk bútorunkat: a kanapé kiválasztásakor érdemes picit jobban odafigyelni a megfelelő kárpitanyagra is, hiszen a nappali egy olyan hely, ahol eszünk-iszunk is, így nagy a foltosodás veszélye. Jelenleg a legnépszerűbbek azok a modern szövetek, amelyeket a mechanikai sérülésekkel és nyúlással szembeni rendkívül magas ellenállás jellemez. Mivel hosszú távra veszünk egy kanapét, ezért a szövet minősége, technikai tulajdonságai nagyon fontosak lesznek. Belegondolt, hogy mit kell elviselnie a kanapénak, és a huzatnak, amivel kárpitozzák? Reggel leüléskor véletlenül kilöttyent kávé? Egy lenyűgöző focidöntő közben milánói makarónit falatozunk, és egy falat ráesett kénynelmes sarokgarnitúránkra? A legmodernebb gyártási eljárásoknak köszönhetően már választhatunk vízlepergető, és akár vízzel könnyen tisztítható AquaClean és EasyClean technológiával készült szövetek közül, a házikedvencekkel rendelkezőknek pedig a kisállatbarát anyagok is rendelkezésre állnak. 


A megfelelő szín kiválasztása egy messzi üzletben természetesen nehéz feladat, de a piacon természetesen már rendelkezésre állnak olyan szolgáltatások, melyek lehetővé teszik, hogy Ön kényelmesen, előre egyeztetett időpontban választhatja ki nappalijába leginkább passzoló huzatanyagot is.

Ha még mindig nem tudja eldönteni, hogy melyik anyag mellett szeretne pihenni, látogasson el a kanape-shop.hu weboldalára, ahol sok inspirációt, hatalmas kanapé és huzatválasztékot és hasznos tanácsokat találhat.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattints ide, ha te is kipróbálnád ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!