Ha úgy döntesz, hogy megszerzed a B kategóriás jogosítványt, akkor egy többrészes oktatáson kell részt venned. Az első modul során a magyar közlekedési szabályokat kell elsajátítanod, utána pedig jöhet az elmélet gyakorlatba ültetése.

Ha levezetted a szükséges óraszámot és úgy érzed, készen állsz, akkor jelentkezhetsz a vizsgára. Sajnos sok buktató van, ami miatt a vizsgabiztos azonnal sikertelennek minősíti a vizsgát. Ezeket mindenképp érdemes elkerülnöd, ha át szeretnél menni a vizsgán.

Még nem tudod, hogy hol lenne érdemes tanulnod? Akkor figyelmedbe ajánljuk a BD Autósiskola pécsi telephelyét, ahol színvonalas oktatásban részesülsz. Itt nemcsak hagyományos tantermi keretek között, hanem online formában is tanulhatsz. 

Amennyiben szeretnél többet is megtudni a forgalmi vizsgán elkövetett gyakori hibákról, akkor olvass tovább. Ebben a bejegyzésünkben ugyanis ezt a témát fogjuk részletesebben kifejteni. Három olyan bakit fogunk most bemutatni, amik egyértelműen sikertelen vizsgát eredményeznek. 

Nem állsz meg a STOP táblánál

Ha az útkereszteződés végén STOP táblát látsz, az azt jelenti, hogy meg kell állnod, mert kötelező az elsőbbségadás. Itt általában az aszfaltra fel van festve a megállás helyét jelző ábra, ami azt jelenti, hogy ott kell megállni. Ha hiányzik a felfestés, akkor pedig a kereszteződésbe való behajtás előtt kell megállítanod az autót. 

Nagy hiba, ha csak lassítasz ahelyett, hogy megállnál még akkor is, ha az útkereszteződés másik elágazásaiból egy autó sem érkezik. Itt tehát nem elegendő az, hogy lelassítasz, körülnézel, majd ha nem jön senki, továbbmész. A STOP jelzésnél minden esetben meg kell állnod. 

Nem engeded át a gyalogost a zebrán

A gyalogos átkelőhelyet olyan sebességgel kell megközelíteni, hogy előtte meg tudj állni. A zebrán ugyanis a járókelőknek mindig elsőbbségük van. Vagyis körültekintőnek kell lenned és oda kell figyelned arra, hogy valaki át akar-e menni. Ha odaérve nem nézel körül vagy bár körülnézel, de nem engeded át a gyalogosokat, akkor ezzel is nagy hibát követsz el. 

Nem a megfelelő sebességgel haladsz

Amikor egy város vagy falu határához érsz, akkor mindig találkozol sebességet korlátozó táblával, amire fel van festve a maximális sebesség. Ez azt jelenti, hogy egyértelműen láthatod, épp mennyivel haladhatsz. 

Valószínűleg azzal nem mondunk újdonságot, hogy óriási hiba, ha átléped a megengedett értéket és annál gyorsabban haladsz. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy az is baj, ha túl lassan mész, ez esetben ugyanis akadályozod a forgalmat.

Láthatod, hogy jó pár olyan hibalehetőség van a B kategóriás forgalmi vizsgán, amibe nagyon könnyen bele lehet szaladni. Elég, ha nem állsz meg a STOP táblánál vagy nem engeded át a gyalogost, aki épp át akar menni az arra kijelölt helyen. Sőt, az is óriási baki, ha túl gyorsan vagy túl lassan haladsz az úton.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.