Az emberek többsége érdeklődéssel fordul minden felé, ami modern, innovatív vagy korszerű. Nincs ez másképp az építkezésben sem, ahol szintén megfigyelhető az új technológiák térhódítása. 

Emellett sokan álmodoznak például egy modern kerítésről is, de hogy ez pontosan milyen, azt már nehezebb meghatározni. Segítségképp vegyük sorra a legárulkodóbb szempontokat.

Letisztult megjelenés

Hol vannak már azok az idők, amikor a túldíszítettség volt a trendi, és minden épület szinte giccsesen sokszínű volt? Napjainkban a minimalizmus korát éljük, ez pedig a kerítések esetében is megfigyelhető. Ez persze közel sem egyenlő a sablonossággal. A Nívó online kerítéstervezőjének használata során is láthatjuk, hogy még a sima, egyenes fém elemekben is mennyiféle lehetőség rejlik.

Hisz az elemek felszerelhetőek kisebb vagy nagyobb közökkel, zártan egymás mellé, függőleges vagy vízszintes elrendezésben, ráadásul rengetegféle szín is rendelkezésre áll. A lábazatot és az oszlopokat illetően szintén többféle lehetőségünk van, a sima betontól a téglán és terméskövön át a gabionig. 

Mindenesetre a modern kerítés mellőzi a díszített formákat, az aprólékos motívumokat, sokkal inkább az “egyszerű, de nagyszerű” jellemző illik rá. Néhány egyenes oszlop, köztük egyforma lécek szimmetrikus elrendezésben – ennyi a trendi kerítés receptje. 

Környezetbarát anyaghasználat

Manapság nem lehet eleget beszélni a környezetvédelemről, hisz sajnos már saját magunk is látjuk, tapasztaljuk azokat a vészjósló jeleket, melyekre a szakértők már régóta figyelmeztetnek. Ha pedig mindenki csak egy keveset tenne a bolygó védelme érdekében, máris sokkal biztatóbbak lennének a jövőre vonatkozó kilátásaink.

Ebbe beletartozik például az is, hogy miből készül a kerítésünk. Az igazi fa ma már nem a legjobb választás, hiszen az erdők gyors pusztulása világméretű probléma, emellett a faanyagok igen kényesek is.

Több szempontból is “zöldebb”, ha gondozásmentes fém elemeket használunk: 

  • A lécekhez nincs szükség élő fák kivágására
  • Nem kell őket karbantartani, környezetkárosító festékeket, oldószereket használni
  • Tartósak, ezért ritkábban kell őket lecserélni, így a hulladék is kevesebb

Láthatjuk, hogy már egy ilyen apró változtatással is mennyit teszünk a környezetünkért!

Időtállóság

Az iménti utolsó érvet fejtsük ki most egy kicsit bővebben. A mai ember nem igazán szeret szereléssel, karbantartással bíbelődni, inkább a strabapíró, hosszú élettartamú anyagokat részesíti előnyben. A modern életvitel egyik alapelvárása az, hogy olyan tárgyakkal vegyük körbe magunkat, amik megkönnyítik a mindennapjainkat. 

A fahatású fém kerítéselemeknek pedig pontosan ez az egyik legjellemzőbb tulajdonsága. A speciálisan felületkezelt léceknek nem árt a csapadék, a hőmérséklet ingadozása vagy az UV-sugárzás, így nem kell őket pár évente lecsiszolni vagy rozsdamentesíteni, és újrafesteni sem. Ezzel máris megszabadulunk egy hosszadalmas és fárasztó munkától, köszönhetően az innovatív fejlesztéseknek.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.