A strandolás időszaka csak mostanában jött el igazán. Ezekben a forró hetekben, hónapokban a legtöbben tervezgetnek egy vagy akár több vizes programot is, amikor végre felfrissülhetnek a fullasztó melegben. Ha nem csak külföldön, hanem itthon is csobbannátok valahol, akkor a legjobb helyen vagytok! Most összegyűjtöttünk nektek néhány szuper gyerekbarát, családi pancsolásra is alkalmas, Budapest közeli tavat. Maradjatok velünk: strandajánlónk következik!

A kánikulában a fővárosi strandok gyakran túlzsúfoltak és a vízminőség sem mindig olyan, amibe szívesen beengedjük a gyerekeket. Ilyenkor érdemes természetes vizeket keresni. Lássuk tehát, hogy milyen szuper tavak vannak Budapest környékén!

TIPP: A biztonságos strandolásért válassz olyan strandpapucsot a gyereknek, amely a veszélyesen csúszós, érdes, kiálló felületekkel is megbirkózik. Többek között ilyenek az Ipanema és a Rider márkák fiúknak és lányoknak készült vízhatlan papucsai és szandáljai. További előnyeik, hogy jól tisztíthatóak, kényelmesek és hihetetlenül strapaíróak.

A tengerparti hangulatot idéző: Lupa tó, Budakalász

A Lupa tó mára egy igazi modern, fehér homokos, tiszta vizű strand lett, ahol számos lehetőség van: 30 különböző sportot lehet itt kipróbálni (pl. wakeboard, sup, teqball stb.), de van trambulin, vízi dodgem, kalózhajó, gyermekmegőrző és még egy kifejezetten gyerekeknek kialakított partszakasz is. A prémium strandon kívül van egy alacsonyabb árú része is a Lupa tónak, ahol igaz, hogy kevesebb lehetőségre, de ugyanolyan jó vízminőségre számíthatnak a fürödni vágyó családok. Részletek: https://lupabeach.com/

Új fürdőruha kéne a gyereknek? Válasszatok egyet a Levendula Gyerekcipő széles kínálatából! ITT találjátok meg őket.

Az izgalmas: Rukkel tó, Dunavarsány

A dunavarsányi Rukkel tó egy igazi gyerekparadicsom: homokozó, játszótér, ugrótorony, kényelmes, árnyas területek, wakeboard pálya, vízibicikli/csónak/kajak kölcsönző és nem utolsó sorban egy 16 csúszdás csúszdapark várja az aktív kikapcsolódásra vágyó gyerekeket és családokat. Részletek: https://www.waterpark.hu/

A magyar tenger: Balaton

Nekem a Balaton… egy kora reggeli indulással akár szállás nélkül is leugorhatunk a Balatonra egy napra, ahol számos csodás gyerekbarát strand várja a kikapcsolódni vágyó családokat.  A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk nektek néhány tuti strandot, ahol a gyerekeknek is biztosan élvezetes lesz az ott töltött idő.

  • Az északi parton: Balatonfüred (Kisfaludy és Eszterházy strandok), Gyenesdiás (Diási Játékstrand), Keszthely (Helikon strand)
  • A déli parton: Fonyód (Sándortelepi Panoráma strand), Balatonlelle (Napfény strand), Siófok (Family Beach) és Balatonboglár (Platán strand).

Strandolásra fel és ne felejtsétek otthon a strandpapucsot!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!