Az Emberi Erőforrás minisztériuma szerint a 100 Tagú Cigányzenekar egyedi, magyar értékeket képvisel, ezért jár nekik a 30 millió forintos extra támogatás. A közleményben azt írják, a zenekar a koronavírus ideje alatt, más zenészekhez hasonlóan, nehéz helyzetbe került, és még a korábbi próbatermükből is távozniuk kellett.

Támogatást kaptak

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) rendkívüli támogatásban részesítette a 100 Tagú Cigányzenekart. A zenészek egyedi, magyar értéket képviselnek, ezért is kaphatták meg a 30 milliós támogatást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Számos díjat nyertek

Az Emmi azt közölte az MTI-vel, hogy a társaság azontúl, hogy Magyar Örökség és Hungarikum díjas, számos más nemzetközi elismeréssel is rendelkezik. A zenekart 1985-ben alapították meg, és a zenészek immár 36. éve játszanak.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Nehéz helyzetbe kerültek

A közleményben kitértek arra is, hogy a járvány ideje alatt a budapesti, 7. kerületi ellenzéki polgármester elküldte a zenekart abból az épületből, ahol több mint egy évtizedig próbáltak és készültek az előadásokra. A próbaterem nélkül maradt csapaton végül Kásler Miklós segített.

Új helyszínt kaptak

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ekkor elrendelte, hogy a zenekar egy új és végleges helyszínt kapjon, ahol tudnak majd próbálni. Ennek az épületnek a keresése még zajlik, de a járvány miatt most amúgy sem tud koncertezni a zenekar.

Nincsenek fellépések

Más előadókhoz hasonlóan a 100 Tagú Cigányzenekar is küzd a koncertek hiányával. A járvány miatt már egy éve nem tudnak rendesen koncertezni az előadóművészek, ez pedig nagy bevételkimaradást jelent a számukra.

Elmaradtak a koncertek, fesztiválok

Gyakorlatilag tavaly tavasz óta halottak a koncertek, a járvány valósággal elsöpörte a zenés rendezvényeket, és ezekkel együtt az előadókat is. A korlátozások miatt elmaradt az egész tavalyi fesztiválszezon, fellépések sora maradt el, és még most sem rózsás a zeneipar helyzete.

Raktárkoncertekkel próbálkoztak

A drámai helyzeten a raktárkoncertekkel próbált javítani tavaly július végén a kormány. A projektre 5,3 milliárd forintot szántak.

Elmarad a Balaton Sound is

A BalatonKörnyéke.hu híroldal írt róla, hogy idén a Balaton Soundot sem rendezik meg Zamárdiban, sőt a soproni Telekom VOLT fesztivál is elmarad. A két gigafesztivál lefújása hatalmas kiesést jelent a balatoni településeknek, azonban a járvány tomboló harmadik hulláma miatt a szervezők kénytelenek voltak a halasztás mellett dönteni.

Még megrendezhetik a Soundot

A Sound kapcsán egyből felmerült a balatoni polgármesterekben az ötlet, hogy befogadnák az elárvult fesztivált. A lehetséges rendezésre rögtön bejelentkezett Balatonboglár, Balatonszemes és Siófok polgármestere is, azonban a Balaton Sound megrendezése biztos, hogy az aktuális járványhelyzeten fog múlni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: 100 Tagú Cigányzenekar – Forrás: YouTube