A Magyar Posta november 11-től ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Az irányítási és a szolgáltatási területeken történő átalakítások eredményeként 300 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítési szándékot jelentettek be.

Megemelt kapacitás

A Magyar Posta Zrt. közleménye szerint azon a 101 településen, ahol több szolgáltatóhely működik, a fennmaradó postahivatalok megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják majd az ügyfeleket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Marad a mobilposta

 Azon a 109 településen, ahol nincs másik nyitva tartó posta, a szolgáltatások a máshol már jól bevált mobilposta segítségével lesznek elérhetők. A Magyar Posta időközben közzétette, pontosan mely településeken melyik hivatalokat zárják be. A lista ezen a linken érhető el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Átirányítják a dolgozókat

A Magyar Posta kiemelte: az érintett mintegy 740 dolgozó nem veszti el a munkáját, mindegyüket más postahelyekre irányítják át. A változás nem érinti a postai küldemények házhoz kézbesítését sem.

November 11-től lesz változás

A társaság folyamatosan gondoskodik az ügyfelek megfelelő tájékoztatásáról, az érintett posták november 11-ig állnak az ügyfelek rendelkezésére – közölték. A Magyar Posta hangsúlyozta: jelenleg és a jövőben is lényegesen túlteljesíti jogszabályi kötelezettségeit.

Kiemelkedő a lefedettség

Az előírt mintegy 1600 posta helyett a szüneteltetést követően is országszerte több mint 2200 posta áll majd az ügyfelek rendelkezésére. A hazai lefedettség nemzetközi szinten is kiemelkedő, míg Magyarországon 3,46 posta jut 10 ezer lakosra, addig ez a szám Európában 2,91 – jelezték.

Átalakítási projektek

A vállalat emellett több, jelentős átalakítási projektet hajt végre a logisztika, a kézbesítés, a levél- és csomagfelvétel, valamint a levélfeldolgozás területén, amellyel az irányítás-szolgáltatásban javítja a működés hatékonyságát.

300 embert küldenek el

Ennek eredményeként a társaság a fővárosban, illetve Pest, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csoportos létszámleépítésre vonatkozó szándékot jelentett be, amely összesen mintegy 300 munkavállalót érint. A közleményben kiemelték, hogy ez a végrehajtásban dolgozó munkavállalókat ez nem érinti.

Törvényes keretek közt

A Magyar Posta közölte: a létszámcsökkentést törvényes keretek között, valamennyi vonatkozó jogszabály maradéktalan betartásával hajtja végre. A társaság vezetése az üzemi tanáccsal tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy külön megállapodás szabályozza az intézkedésben érintett munkavállalók munkaviszony-megszüntetésének feltételeit.

Megvalósult fejlesztések

Az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztés valósult meg, amelyekkel a postai szolgáltatások már nemcsak személyesen, hanem modern, digitális úton is hozzáférhetők. Mindemellett a postai szolgáltatások a rendelkezésre álló szolgáltatási helyeken, a változásokat követően is magas színvonalon állnak rendelkezésre ügyfeleink számára – írták a közleményben.

Posta a vegyesboltban

A posta szeptember végén 35 budapesti fiók bezárááról döntött, július közepe óta pedig már több mint száz vidéki kistelepülésen szüntették meg az önálló fiókokat. Valójában az történt, hogy a postai hivatal beköltözött a helyi kisboltba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív