Boldogan ugrott gazdájára az ötéves staffordshire terrier, miután a rendőrök megtalálták az ellopott kutyát. A négynapos távollétért felelőssé tehető férfit elfogták. Nem kizárt, hogy harci kutyaként akarták továbbadni.

Az udvarról lopták el a kutyát

Egy gödi férfi fordult a rendőrséghez február 20-án, mivel előző nap, házának udvaráról eltűnt a 300 ezer forintot érő kan kutyája. Feltevése szerint ellopták, amit adatgyűjtésük közben a dunakeszi rendőrök is egyre erősebben gyanítottak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyitott kertkapu

A munkából február 19-én délután hazatérő gazdit két kutyája várta az udvaron, mikor negyedórával később újra kiment hozzájuk, már nyitott kertkapuval és egyik jószágának hiányával szembesült.

Heves megyéig vezettek a szálak

Hiába szólongatta, járta a környéket, Jokey nem volt sehol. A másnapi rendőrségi bejelentést követően megindult nyomozás rövid idő alatt eredményt hozott. Ugyan Heves megyéig vezettek a szálak, de 2021. február 24-én Jokey és gazdája újra találkozhatott egymással, a pórázt stílusosan egy kutyás rendőrtől vehette át.

Megtalálták a tettest

Mint kiderült, egy 30 éves apci férfi gyanúsítható a kutya ellopásával. Az elfogott férfi azt elismerte, hogy elvitte a kutyát, de állítása szerint az udvarra nem ment be érte, mivel az utcán találta.

Betette a furgonba

„Megfogtam és elhoztam” – adta elő vallomásában, majd hozzátette, „szeretem a kutyákat, megtetszett, haza akartam vinni”. Meg is tette. Felkapta az állatot, betette egy furgonba, beszállt, majd egy hevesi ismerőse házához vitte. Négy nappal később ott találták meg a rendőrök. Nem kizárt, hogy kinézték a kutyát és arra játszottak, hogy a feketepiacon majd jó pénzért továbbadják harci kutyaként – írja a Kékvillogó.hu hírportál.

Lopás gyanúja

A 30 éves apci férfi ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság.

Harci kutya vagy gyerekdada

A staffordshire terrier Európa egyes országaiban „veszélyes harci kutyának“ számít, melynek tartása tiltott vagy bizonyos követelményekhez kötött. Nagy-Britanniában nagyra becsülik „nanny dog“ azaz gyerekdada kutyaként. Ez tökéletesen igazolja, hogy a kutyák agresszivitásának és keménységének oka gyakran a póráz másik oldalán található. A sok előítélet mögött egy okos, dinamikus és mindig lojális társ rejtőzik.

Staffordshire terrier

A gazdán múlik milyen állat lesz a kutyából

Tartójának sok tapasztalatra van szüksége ahhoz, hogy ki tudja domborítani az állat olyan pozitív tulajdonságait, mint a hűség és a jóindulat, viszont kontrollálni tudja a kutya dominanciáját és makacsságát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Az ellopott kutya visszaadása – Forrás: police.hu