Ismét Zala megyében rengett a föld ma hajnalban pontosan 3 órakor. A földrengés epicentruma Nagykanizsa közelében volt.

Megrengett a föld

Az Earthquake jelzése szerint Nagykanizsához közel rengett meg a föld hajnalban. A rengés a közepest súrolja, csaknem olyan erős volt, mint 2020-ban. A rengést valószínűleg a lakosság nem észlelte, így nem is érkezett bejelentés róla szeizmológiai obszervatóriumba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Zala megyében érezhették

A Pogányszentpéter és Nagykanizsa közötti szakaszt érintette a földrengés. A Richter-skála szerinti 3,5-ös rengés 153 km mélyen volt. Akik ébren voltak hajnalban, érezhették, ahogy megrengett a föld, de károkról még nem érkezett bejelentés.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Több helyen is jelzett a műszer

A Seismology.hu oldalon található mérések jól mutatják, hogy a rengéseket több magyarországi szeizmológiai állomás is észlelte. Nem csak Baranyában, de Tolnában, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Sopronban és Budapesten is jelezték a rengéseket.

Budapesten is érzékelték

Seismology jelzése

Legutóbb októberben rengett meg a föld

Mint ahogy arról a Kékvillogó.hu hírportálon is beszámoltak, a Richter-féle skálán 2,3-as erősségű földrengés volt októberben. A lakosság nem észlelte, így nem is érkezett bejelentés róla szeizmológiai obszervatóriumba. 

A katasztrófavédelem a Facebookon is beszámolt az esetről

Az egyik legnagyobb közösségi oldalon a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közzétett egy posztot, amelyben beszámol a földrengés tényéről.

A tavaszi földrengés súlyosabb volt

Április közepén Boszniát rázta meg egy földrengés éjszaka. A földrengést Magyarországról is érezni lehetett.

Akkor egy ember meg is halt

A Kövesligethy Radó szeizmológiai obszervatórium tájékoztatása szerint abban a földrengésben egy ember életét vesztette, többen pedig megsérültek.

A boszniai földrengés 6-os volt

A Bosznia-Hercegovinában történt tavaszi földrengés hét kilométeres mélységben keletkezett, a Richter-féle skálán 6-os szintű volt.

Pécsen és Komlón is megérezték

Annak elenére, hogy Bosznia-Hercegovina nem határos Magyarországgal, több hazai településen is érezték a rengést. Pécsről és Komlóról is jelentették a lakosok mindezt.

Gyakoriak a földrengések

A Balkán-félszigeten gyakran előfordulnak földrengések. Horvátország középső részét 2020 decemberében 6,4-es erősségű földrengés rázta meg, akkor hét ember meghalt, és több száz ház megrongálódott. Ugyancsak komoly károkat okozott 2020 márciusában egy 5,3-es erősségű rengés Zágrábban. Albániában pedig több mint ötvenen haltak meg 2019 novemberében egy 6,4-es erősségű földmozgás következtében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Archív