Drasztikusan megugrott az új fertőzöttek és a kórházban kezeltek száma az elmúlt 24 órában. Jelenleg 3753 beteg van kórházban. Vas megyében lezártak egy falust, miután több pozitív teszttel rendelkező helyi lakos elhunyt.

3 ezer felett az új fertőzöttek száma

3286 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 71 413 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

65 halott

Elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1699 főre emelkedett, 17 953-an pedig már meggyógyultak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

3753 beteg van kórházban

Drasztikusan megugrott a kórházi betegek száma, a legfrissebb adatok szerint 3753 koronavírusos beteget ápolnak valamilyen egészségügyi intézményben. Közülük 267-en vannak lélegeztetőgépen.

Bezártak egy falut

Vas megye egyik települése önként bezárja a községet a járványügyi helyzet miatt. A település polgármestere, Skrapitsné Jurasits Ágnes Szentpéterfa Facebook-oldalán kért meg mindenkit: maradjanak otthon, mert a helyzet kritikus. 

Hárman haltak meg

A település lakói közül már háromnak meghaltak, akiknél Covid pozitivitást állapítottak meg. Bezárt az óvoda, a kocsma és a helyi bolt is.

A háziorvosokat is bevetik Nyíregyházán

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kormányhivatal elkezdte 24 órás határidővel kórházi munkára rendelni a megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvosokat a nyíregyházi Jósa András kórházba, korra való tekintet nélkül – írja a 444.

Nincs elég orvos

Az oktatókórházban, ami úgynevezett elsődleges járványügyi ellátóként felel a megye koronavírusos betegeiért, nem maradt elegendő beosztható orvos az intenzív osztályokra, illetve a koronavírusos betegek kezeléséhez.

Sok a 60 évnél idősebb orvos

Az érintett háziorvos között sok a veszélyeztetett:  Szabolcs-Szatmár-Bereg megye háziorvosainak több, mint a fele 60 évesnél idősebb és közülük többen küszködnek krónikus betegségekkel.

Meghalt a kórház igazgatója

A múlt héten a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy koronavírusban meghalt a nyíregyházi Covid kórház főigazgatója. Dr. Adorján Gusztávot Budapesten kezelték. Az erről szóló cikkünket ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: MTI/Balogh Zoltán