Tetőzött a hőség, meg is dőlt az országos napi melegrekord – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.

Brutális hőség

Mint írták: országszerte 33 és 40 Celsius-fok között alakultak a maximumok, csak kevés állomáson mértek 35 fok alatti értékeket. Mostanáig július 8-án 39,3 fok volt a napi melegrekord, amelyet 2015-ben Budakalászon mértek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

40,2 fok

Most ennél csaknem egy fokkal melegebb volt: a Fejér megyei Adonyban 40,2 fokig melegedett a levegő. Megjegyezték, hogy az eddigi csúcsot tartó Budakalászon 39,2 fok volt. Emellett 39 fokot regisztráltak Simontornyán, Szúnyogon, Fehérvárcsurgón, Gyálon, Kiskunhalason és Pakson is – közölték.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Hőségriadó

Müller Cecília országos tisztifőorvos szerdától péntek éjfélig rendelte el legmagasabb, harmadfokú intézkedését, a hőségriadót. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön korábban arra figyelmeztetett, hogy pénteken nyugat felől heves zivatarokkal érkezik a hidegfront.

Jön a zivatar

Péntekre zivatarveszély miatt az egész országra másodfokú figyelmeztetést adtak ki. A zivatarokat többfelé viharos szél, intenzív esőzés, illetve nagy méretű jégdarabok kísérhetik.

Kiadták a riasztást:

Fotó: met.hu

Lehűlés

Az előrejelzés szerint péntek hajnalban 16-24 fok várható. A nappali maximumok 25 és 37 fok között alakulnak, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Hétvégi időjárás

Szombaton és vasárnap már legfeljebb 32-33 fokig emelkedhet a hőmérséklet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Aktuális és várható időjárás Budapesten

BUDAPEST Időjárás

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik