A magyar főváros népszerű úticél, nem véletlenül: bár büszkén mondhatjuk rá, hogy világváros, Budapest mégsem olyan, mint a legtöbb metropolisz. Azonban nem csak a külföldi turisták számára különleges ez a hely. Mi magunk is szeretjük, minden jó és rossz tulajdonságával együtt. Nézzük, mik azok a dolgok, amik Budapestet olyanná teszik, amilyen és amik nélkül nem lenne az igazi!

1. Kávézók és reggelizőhelyek Budapest szívében

Budapest egész Európában kiemelkedő számú speciality kávézónak és reggelizőnek ad otthont. Már el sem tudjuk képzelni, hogy hogyan élnénk túl a rohanós városi reggeleket, ha nem ugorhatnánk be egy finom forró italért a kedvenc helyünkre, ahol még ebben a hatalmas városban is ismerősként üdvözölnek bennünket.

Kedvenc fővárosunk a hétvégi brunch nélkül sem lenne az igazi. Az, hogy ilyen szép számmal vannak reggelizők Budapesten, ugyancsak azt bizonyítja, hogy egy élhető világvárossal van dolgunk. Ha szeretnéd megtudni, hogy melyek a legjobb brunch helyek Budapest területén, keresd fel Budapest Brunch adatbázisát!

2. Termálfürdők

Magyarországra akár úgy is hivatkozhatunk, mint a vizek birodalmára, hiszen rengeteg termálvizes gyógyfürdőnk van országszerte. Ezek közül jónéhány a fővárosban található, ezért nem csoda, hogy Budapest a termálturizmus fellegvára.

Budapest gyógyfürdői azonban nem csak a termálvíz miatt különlegesek – amellett, hogy a város legszebb pontjain helyezkednek el, a régi fürdőépületek legendásan szépek. Ennek ellenére a fővárosiak nagy része legfeljebb kívülről ismeri őket. Ha te is közéjük tartozol, mindenképp pótold az elmaradt fürdőzést!

3. Hidak

A Budát és Pestet elválasztó Duna fölött összesen 13 közúti és 2 vasúti híd ível át, azonban ezek közül akad néhány olyan, ami csupán a folyó kisebb ágain található. A város karakterét az a hét híd határozza meg, amelyek Buda és Pest belső kerületeit kötik össze.

Az Árpád híd, a Margit híd, a Széchenyi lánchíd, az Erzsébet híd, a Szabadság híd, a Petőfi híd és a Rákóczi híd nélkül Budapest olyan lenne, mint bármelyik másik nagyváros.

4. Éjszakai élet

Budapest este sem alszik. Az éjszakai élet szintén vonzó turisztikai célponttá teszi fővárosunkat, ugyanakkor az idelátogatók mellett a városlakóknak is bőven jut hely. Az európai színvonalú, pezsgő kulturális- és klubélet mellett az egyedülálló romkocsmák különleges fűszerezést adnak szeretett városunknak.

+1 Dugó

Vannak dolgok, amiket nem szeretünk, de nélkülük rá sem ismerünk egy helyre. Nos, ahogy minden metropolisznak, úgy Budapestnek is elengedhetetlen velejárója a dugó. Persze az araszoló kocsisorokat ellensúlyozandó, számos pozitívumot is írhatunk a budapesti közlekedés számlájára.

A földalatti és a kötöttpályás tömegközlekedés kifejezetten jó, és egyre több helyre juthatunk el biztonságos kerékpárúton is. A közösségi járművek (elektromos rollerek, biciklik, elektromos közösségi autók) segítségével pedig olcsón és környezetkímélő módon közlekedhetünk.

képek: Canva.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.