Az ötödik X hatalmas mérföldkő lehet az életünkben, a bűvös évszám közeledtével pedig számos olyan dolog eszünkbe juthat, amit lehetőleg minél hamarabb szívesen kipróbálnánk. Alábbi cikkünkben 5 olyan élményt mutatunk be, amelyet mindenkinek érdemes megtapasztalnia még az 50. életév betöltése előtt!

1. Élményvezetés

A filmekben is látott sportautók lélegzetelállító látványa és fület melengető hangja még azokat is lenyűgözi, akik alapvetően nem a vezetés szerelmesei. Ezeket az akár 620 lóerős autókat kipróbálni pedig olyan élmény, amire még hosszú évek múlva is garantáltan boldogan fogunk emlékezni. Napjainkban az egyik legnépszerűbb választás a Ferrari élményvezetés, ahol akár két csúcsmodellt is kipróbálhatunk.

Amint rálépünk a gázra, az adrenalin azonnal elönt minket, és soha nem tapasztalt élvezettel róhatjuk a köröket a versenypályákon. Ha már gyerekkorunkban is elvarázsoltak a több száz lóerős paripák, és a helyzet felnőttként sem változott, akkor még az ötödik X előtt nevezzünk be bátran egy élményvezetésre.

2. Sétarepülés

Fentről csodálni a tájakat szó szerint felemelő élmény, ezért a sétarepülésnek szinte kötelező jelleggel szerepelnie kell az 50 előtti bakancslistánkon. Akár az Egri borvidék, Szentendre vagy éppen Esztergom panorámáját tekintenénk meg a magasból, mindezt könnyedén megtehetjük. A kisrepülővel való utazás pedig egészen más kalandokat tartogat, mintha utasszállítóval repülnénk, ezért legalább egyszer mindenképp érdemes kipróbálni.

Azonban nemcsak kisrepülővel, hanem gyrokopterrel vagy hőlégballonnal is repülhetünk. Álljon bármelyik is közelebb a szívünkhöz, az élmény biztosan felejthetetlen lesz. Ha már eldöntöttük, melyikre pattannánk fel, akkor már csak a repülés helyét szükséges kiválasztani.

3. Ejtőernyős tandemugrás

Ha valódi adrenalinbombát keresünk, akkor a tandemugrásnál keresve sem találhatnánk jobbat. Akár 4000 méteres magasságból is ugorhatunk, és végre megtapasztalhatjuk a repülés legizgalmasabb formáját. Menet közben pedig akár az ejtőernyőt is irányíthatjuk, és kedvünkre foroghatunk a földet érés előtt. Ezzel az élménnyel soha nem lőhetünk mellé, hiszen minden egyes másodperc örök emléket jelent majd.

A földet érést követően a tandemugrók első gondolata, hogy legalább még egyszer ki szeretnék próbálni az ejtőernyős mókát. Könnyen előfordulhat tehát, hogy egy egészen új hobbira teszünk szert, és a jövőben rendszeresen választjuk a kikapcsolódás extrém módját.

4. Búvárkodás

A víz alatti világ titokzatos és lehengerlő is egyben, különösen akkor, ha igazán mélyre merülünk. Szerencsére a búvárkodáshoz nem is kell messzire utaznunk, hiszen már hazánkban is számos remek program közül választhatunk. Felfedezhetjük a Dorogi-tavat és a Balatont is, de akár mesterséges környezetben is búvárkodhatunk. Mindebben pedig profi oktatók segítenek, akik pontosan megtanítják számunkra a biztonságos merülés és úszás alapelveit.

Még akkor is adjunk egy esélyt a merülésnek, ha nem feltétlenül rajongunk az úszás vagy a vízi sportok iránt. Ugyanis amíg nem láttuk saját szemünkkel a víz alatti környezetet, addig gyakran nehezen tudjuk elképzelni, hogy miért is lesz valaki a búvárkodás szerelmese.

5. VR vidámpark

A virtuális valóság már közel sem csak egy filmekben látott fikció, hanem maga a nagybetűs realitás. Amint felvesszük a VR szemüveget, máris egy másik valóságba csöppenünk, és csakis rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki belőle. Vezethetünk repülőket, száguldhatunk csúcskategóriás versenyautókkal, teniszezhetünk vagy focizhatunk akár más VR-játékosokkal, és még virtuális szabadulószobákban és kaszinókban is tölthetjük az időnket.

Ha pedig tetszik a látvány, akkor akár otthonra is beszerezhetünk egy VR készüléket. Így minden nap kedvünkre kapcsolódhatunk ki a számunkra ideális virtuális környezetben, ami a hagyományos játékok egészen új dimenzióját jelenti. Sőt, még filmeket és sorozatokat is nézhetünk, hiszen a VR szemüvegben szó szerint egy mozi nagyságú teremben érezhetjük magunkat.

Ha közeleg az 50. születésnapunk, akkor semmiképp ne vesztegessük az időnket, és tapasztaljunk meg minél több újdonságot. Jelentkezzünk Ferrari élményvezetésre, sétarepülésre, búvárkodásra vagy bármi másra, amit még nem próbáltunk ki. Pótoljunk be mindent, ami az elmúlt évek során kimaradt, és tegyünk szert vadonatúj hobbikra!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő az elmenyvezetes.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.