Öt év fegyházat kapott az a férfi, aki másfél évvel ezelőtt fogtak el Pátyon, autójában rengeteg kokaint találtak. Hétfőn Budakeszin fogtak el férfit, akinek autójában kokaint találtak.

Pátyon fogták el

Öt év fegyházbüntetésre ítélt és 3 évre eltiltott a közúti járművezetéstől a Budapest Környéki Törvényszék egy férfit, aki bódult állapotban vezetett egy kábítószert szállító autót 2019 nyarán Pátyon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bódult állapotban vezetett

A bíróság azt közölte az MTI-vel, hogy a férfit kábítószer-kereskedelem bűntettében és járművezetés bódult állapotban vétségében találták bűnösnek.

2 millió forint értékű kokaint találtak az autóban

A munkanélküli férfi 2019. augusztus 17-én bódult állapotban egy “kábítószerrel megpakolt autót” vezetett, amikor Pátyon igazoltatták a rendőrök. Ecstasy tablettákat és csaknem 2 millió forint forgalmi értékű kokaint foglaltak le tőle.

400 ezer forintnyi valutát is találtak a férfinál

A nyomozás során lefoglalt kábítószerek együttes mennyisége meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, ezen felül a hatóság mintegy 400 ezer forint értékben forintot és külföldi valutát is lefoglalt.

Fellebbeztek az ítélet ellen

A vádlott és védője fellebbezett a bírósági ítélet ellen, az ügyész igénybe veszi a három nap gondolkodási időt, így a döntés nem jogerős.

Hétfőn Budakeszin találtak kokaint

Hétfőn több pakett kokaint adott el egy férfi Budakeszin, a rendőrök a kábítószert lefoglalták. Szintén hétfőn a gyanúsított által használt nagy értékű autóban további több tasak előre adagolt kokaint találtak. Emellett lefoglaltak több mint 1,1 millió forint készpénzt is.

Kihallgatták a gyanúsítottat

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon kábítószer-kereskedelem bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit.

Kezdeményezték a férfi letartóztatását

A Budaörsi Járási Ügyészség szökés, bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a kényszerintézkedést.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció, a fotó nem az említett elfogásokról készült – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán