Ahogy a legtöbb fogorvosi beavatkozást, a fogbeültetést is rengeteg félelem és kétség övezi. Pedig a valóságban nagyon sok kellemetlenségtől és további költségtől menthet meg bennünket egy időben igénybe vett professzionális segítség.

Íme 5 dolog, amit érdemes tudni az igazságtalanul rettegett fogbeültetéssel kapcsolatban!

Kinek lehet hasznos a fogimplantátum?

Teljesen természetes jelenség, hogy az életkor előrehaladtával fogaink elkopnak, és el is veszíthetjük őket. Emellett egy szerencsétlen baleset következménye is lehet egy csúnyán letört, vagy kiesett fog. Sajnos az elhanyagolt szájhigiénia következtében fellépő fogszuvasodás is állhat a fogak elvesztésének hátterében. Bármi is legyen az ok, az elvesztett fog pótlására jelent hosszú távú megoldást a fogimplantátum.

Hol van lehetőség fogbeültetésre?

A fogimplantáció vagy fogbeültetés gyakorlatilag mindennapos szájsebészeti kezelésnek minősül, ezért ha a fogbeültetés Budapest környékén esedékes számunkra, számos fogászat Budapest vonzáskörzetében rendelkezésünkre áll.

Pontosan mi is az a fogimplantátum?

A fogászati implantátum a fogak pótlására használt, mesterséges anyagból készült gyógyászati segédeszköz. A köznyelvben a három részből álló egységre hivatkozunk implantátumként, de valójában a csontba kerülő, a foggyökér helyett beépített titáncsavart jelenti. Ezt egészíti ki az úgynevezett felépítmény és a korona, vagyis maga a fog.

Mennyi időt vesz igénybe a fogbeültetés?

A fájdalommentes beültetés általában mindössze 30 percet vesz igénybe ez a folyamat első lépése. Az implantátum gyógyulása után következhet a fogpótlás elkészítése. Igaz, hogy a lenyomatvétel és a rendelőből való elégedett távozás között szükségszerűen el kell telnie némi időnek, amíg a fogtechnikus elkészíti számunkra a tökéletes fogpótlást az implantátumra. Egy élethosszig tartó eredmény érdekében mégis megéri ez a kis várakozás.

Milyen gyakran kell cserélni az implantátumot?

Jó hír, hogy egy minőségi, titánium implantátum egy egész életre szól! Ha vigyázunk rá, vagyis megfelelően ápoljuk, és lelkiismeretesen részt veszünk a kontroll vizsgálatokon is, nincs mitől tartanunk. Sajnos sokan azért félnek belevágni, mert azt hiszik, a fogbeültetés árát néhány évente ki kell gazdálkodniuk az egyszeri alkalom helyett.

Szükséges-e ápolni a fogimplantátumot?

Fontos tudni, hogy a fogimplantátum ugyanolyan figyelmet igényel, mint az eredeti fogaink! Ne próbáljuk meg tehát megúszni a napi kétszeri fogmosást és a fogselyem használatát, valamint szigorúan tartózkodjunk a dohányzástól!

Kép forrása: canva.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.