Az újpesti rendőrök bejelentése alapján találták meg azt a kutyát, akit a gazdája egy 51 fokos kocsiban hagyott. A férfit a rendőrök előállították.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra az Újpesti Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálattól jött a bejelentés, hogy Budapest IV. kerületében, egy parkolóban hagyott autóban van egy kutya.

A járőrök a helyszínre kiérve tapasztalták, hogy a kutyát a kisteherautó rakterében egy kötéllel kikötötték, amire az állat fel is csavarodott. Az autóban nem hagytak vizet neki, a tápot pedig nem érte el. Az állatmentők a náluk lévő hőkamerával ellenőrizték az autóban a levegő hőmérsékletét, ami 51 fok volt, ezért a rendőrök azonnal kivették a kutyát és megitatták.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Az állatmentő liga munkatársának segítségével leolvasták az állat chipjét, ami szerint a kutya gazdája nem egyezett a teherautó tulajdonosával. Az autó tulajdonosa a kiértesítését követően a helyszínre érkezett és elmondta, hogy barátjától kapta az állatot, nincs, aki vigyázzon rá, így a kocsi rakterében szokta hagyni, amíg dolgozik.

A 67 éves B. Ferenc Vilmost a rendőrök előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol állatkínzás vétség gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi szabadlábon védekezhet.

Kiemelt kép: Police