Halálos áldozatot is követelt a több órás várakozás és a hőség a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyen. 2 vagy akár több órát is vesztegelniük kell azoknak, akik át szeretnék lépni a határt Szerbia irányába.

Haláleset a határállomáson

Szombaton, a déli órákban életét vesztette egy 80 éves német állampolgárságú török származású férfi a Horgos-Röszke autópálya határátkelőnél – írja a a Pannon RTV.

Rosszul lett a férfi

A középkorú férfi egy német rendszámtáblás autóban utazott, és vélhetően a melegtől lett rosszul, miután átkeltek a határon Szerbiába. A holttestet elszállították az illetékes szervek.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Óriási a torlódás

A Horgos-Röszke autópálya határátkelőnél ismét óriási torlódás alakult ki. Több mint kétórás várakozásra számíthattak az itt átkelők. Főleg külföldi rendszámtáblás autók lépték át a határt, akik Nyugat-Európából érkeztek, és évi szabadságukra vagy nyaralni indultak.

Minden kaput megnyitottak

A hatalmas torlódás ellenére haladtak a sorok, hiszen az összes kapu dolgozott Szerbia irányába, valamint a Szerbiából kilépő oldalra is átterelték az országba belépőket.

Mindkét irányban kígyózik a sor

A police.hu azt írja, a Röszkei átkelő autópálya szakaszán 2 óra a várakozás a Szerbiába tartóknak. Magyarország irányába pedig 1 óra a várakozási idő.

Óriási a dugó a horvát határon

Végeláthatatlan az autósor szombat reggel nyolc órakor az M7-es letenyei határállomásánál. A BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy Sváby András műsorvezető is beragadt az autósorba.

Ennyien akartak ma reggel átmenni Horvátországba

Letenyei átkelő – Forrás: Facebook/Sváby András

400 ezer magyar

Mivel évente csaknem 400 ezer magyar indul Horvátországba, ilyenkor óriási dugók alakulnak ki. Az elsők között írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy az M7-es autópálya határállomását merre érdemes kikerülni.

Menj inkább Barcs felé

Ha nem szeretnél órákig sorban állni, fontold meg, hogy Balatonlellénél lekanyarodsz az M7-esről, a 67-es útra Kaposvár felé, majd irány a barcsi határállomás, ahonnét alig 90 percre van a horvát autópálya, így Zágrábnál csatlakozol be abba a sztrádába, amelyre az M7-esen végighaladva is rácsatlakoznál. Ezen az útvonalon Budapest-Zadar 7 és fél óra, vagyis reggeli hatos indulással délután kettőkor már a tengerparton lehetsz.

Kiemelt kép: röszkei határátkelő – Forrás: MTI/Kelemen Zoltán