45 gondozottnál és 14 dolgozónál mutattak ki koronavírus-fertőzöttséget a Kamaraerdei úti idősotthonban. A betegek közül 5-en hunytak el.

A Budapest Főváros Kormányhivatala a Kamaraerdei úti idősotthonban tett ellenőrzései során megállapította, hogy az idősek védelme érdekében ebben az intézményben is további járványügyi intézkedésekre van szükség.

A kormányhivatal szombaton azt közölte, hogy, az idősotthonban eddig 45 gondozottnál és 14 dolgozónál igazolták a koronavírus-fertőzést, a fertőzöttek közül öten elhunytak.

A járványügyi hatóság a helyszíni ellenőrzések során észlelt problémákat összegezve a további tömeges megbetegedések megelőzése érdekében több intézkedés azonnali végrehajtására kötelezte az idősotthont fenntartó Fővárosi Önkormányzatot.

A hivatal elrendelte egyebek között a megfelelő fertőtlenítőszerek alkalmazását, a járvány idején elvárt fertőtlenítési protokoll betartását, az ápolók és dolgozók kézfertőtlenítéséhez szükséges megfelelő feltételek biztosítását, a dolgozók kézhigiénés oktatását, valamint a veszélyes hulladékok megfelelő kezelését.

105-en haltak meg Magyarországon az idősotthonok lakói közül

Pénteken írt arról a BudaPestkörnyeke.hu, hogy országosan 33 idősotthonban összesen 105-en haltak meg koronavírus miatt. Ebből több mint 40-en a Pesti úti idősek otthonában. Az erről szóló cikket ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Budapest Főváros Kormányhivatala Kamaraerdei úti idősek otthona