Eddig csak egyszer azonosítottak annyi új fertőzöttet, mint az elmúlt 24 órában. 6360 magyar állampolgárnál mutatták ki a vírust. 115 beteg hunyt el.

6360 új fertőzött

6360 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 192 047 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

115-en haltak meg

Elhunyt 115 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 229 főre emelkedett. A gyógyultak száma 49 616 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 138 202 fő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

640-en vannak lélegeztetőgépen

Az aktív fertőzöttek 21%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7537 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 640-en vannak lélegeztetőgépen.

Elsőbbséget kapnak a postán az idősek

A nyitást követő első órában elsőbbséget kapnak a 65 év felettiek, ezért nekik azt javasolják, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek –  közölte a Magyar Posta szerdán az állami hírügynökséggel, illetve Facebook-oldalán.

Egyedi várakozási rend

A fertőzésveszély csökkentése érdekében újra bevezetik az egyedi várakozási rendet, azaz annyi ügyfél tartózkodhat a postán, ahány kiszolgáló pult működik. A többieknek a bejárat előtt, egymástól legalább 1,5 méteres távolságra

Határzár

Nem egészen egy hét múlva, november 30-án véget ért volna a határzár Magyarországon, azonban a kormány három hónappal kitolta – derül ki a friss Magyar Közlönyben megjelent rendeletből.

Szeptemberben rendelték el

A határzárat szeptember elején rendelte el a kormány. Már akkor többen rávilágítottak, hogy járványügyi védekezés szempontjából meglehetősen kis hatású a határzár, mert külföldről jóval kevesebben hozták be a vírust ahhoz képest, hogy már az országhatárokon belül mennyien fertőződtek meg.

3 hónapra meghosszabítva

A kormány előbb október 1-jéig tartotta volna fenn a határzárat, aztán módosították a határidőt november elejére, aztán decemberre, és erre jött a mostani, háromhónapos hosszabbítás.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI