Személyes hasznukat szem előtt tartva minden érdit megkárosított az a két cég, amely a Fácán Óvoda újjáépítése kapcsán összejátszott – állítja Érd polgármestere, Csőzik László. A város megkapta a minisztérium értesítését, miszerint 70 milliós támogatást kell visszafizetni, mert szabálytalanság történt a korábbi polgármesterhez köthető cégeknél.

Érd jelenlegi polgármestere, Csőzik László a korábbi fideszes polgármester fotójával posztolta a korrupcióról, összejátszásról szóló bejegyzését. Mint írja: a mai napon megérkezett az Önkormányzathoz a Pénzügyminisztérium hivatalos értesítője, amelyben azzal a megállapítással zárják le a Fácán Óvoda újjáépítése kapcsán a város ellen indított szabálytalansági eljárást, hogy szabálytalanság történt.

A mai napon megérkezett az Önkormányzathoz a Pénzügyminisztérium hivatalos értesítője, amelyben azzal a megállapítással…

Posted by Csőzik László on Tuesday, June 23, 2020

Jogkövetkezményeként elrendelik a General Invest Bau Kft.-vel megkötött szerződés alapján elszámolásra benyújtott tételekre eső támogatás összegéből 70.000.000, azaz hetvenmillió forint támogatási összeg visszafizetését.

Csőzik László arról is ír, hogy a pályázat elbírálása során nem volt tudomása arról a bírálóknak, hogy a nyertes és vesztes pályázó közt személyi kapcsolat áll fenn.

A pályázók ismerték a saját családi kapcsolataikat, vagyis szándékosan szabálytalanul nyújthatták be a pályázatukat. Az óvodaberuházás, amelyhez a támogatás visszavonás kötődik, a Kincses Óvoda Fácán Tagóvodája.

„Az összejátszásban érintett cégeket nem kívánjuk most megnevezni, de úgy véljük az 1-1 millió forintos bírsággal, amelyet kiszabtak rájuk, az ügy a részükre pénzügyi értelemben nem ért véget” – írja a polgármester, majd így folytatja:

„Elvárjuk, hogy a most visszavont támogatást, 70 millió forintot és az eddig az Önkormányzatra kiszabott 2 millió forintos bírságot az érintett cégek 15 napon belül az Önkormányzatnak visszapótolják.

Az önkéntes visszapótlás elmaradása esetén egyrészről ezen cégekkel minden gazdasági kapcsolatot megszakítunk, másrészt minden jogi eszközt megragadunk annak érdekében, hogy a jogsértő magatartást elkövető gazdasági társaságok előnyt ne élvezzenek, mert megtévesztették az Önkormányzatot. Ezzel pedig csakis a saját személyes hasznukat szem előtt tartva minden érdit megkárosítottak” – írja Csőzik László.

A polgármester kijelentette, hogy nem mondanak le arról, hogy a döntéssel szemben az összes jogorvoslatot igénybe vegyék. Mint fogalmazott: igazságtalannak tartják, hogy az ehhez hasonló korrupciós ügyekbe belebukott korábbi polgármester, T. Mészáros–Bács-féle városvezetés és állandó üzleti partnereik hibájáért a jelenlegi városvezetés, és ezen keresztül Érd teljes lakossága kerüljön nehéz helyzetbe.

A korábbi polgármester, T. Mészáros András egy óvoda fotójával az alábbit posztolta kedden a közösségi oldalán: “Most azt játszák Csőzikék is, hogy ők az ellenzék ellenzéke. Építeni kellene, vagy legalább azt tovább vinni amit a kormány és Aradszki segítségével elkezdtem. Óvodák, iskolák, utak, rendelők. A pénz ott van a kasszában, csak érteni kellene hozzá. De ők inkább fekete öves hazudozók” – írja a város korábbi vezetője.

Kiemelt kép: T. Mészáros András Érd korábbi és Csőzik László jelenlegi polgármestere – BPK montázs