Tovább nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon. A legfrissebb adatok szerint 73 új fertőzöttek száma, egy orvos lélegeztetőgépen van.

73 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5288 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3734-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 940 fő. Az aktív fertőzöttek 37 százaléka az elhunytak 60 százaléka a gyógyultak 42 százaléka budapesti. 64 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük heten vannak lélegeztetőgépen – olvasható a kormány hivatalos honlapján.

Több orvos is elkapta a vírust

Lélegeztetőgépen van egy koronavírussal fertőzött orvos, aki a mátészalkai kórházban dolgozik – tudta meg az RTL Híradó. Az intézmény azt közölte, két orvos kapta el a kórt, emiatt a bőrgyógyászati szakrendelés átmenetileg szünetel.

Berettyóújfaluban is koronavírusos lett a helyi kórház egyik orvosa. A doktor Nagyváradon lakik  és Berettyóújfaluban is vállal munkát. A kórházból négyen kerültek karanténba és azt a 10 beteget is megvizsgálták, akiket az orvos látott el, de az ő eredményüket egyelőre nem tudni.

Két gólyatáborban is be kellett zárni

Két gólyatábort is be kellett zárni, miután a Pécsi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem Budai Campusának rendezvényén is találtak fertőzött diákot. Előbbin kettőt, utóbbin ötöt. A Szent István rektora azt nyilatkozta, mindent megtettek, hogy megelőzzék a fertőzést, maszkot viseltek, fertőtlenítőt használtak, hőmérőztek a szarvasi táborban.

Az Átrium színházban is van fertőzött, ezért elmaradnak az előadások, és állítólag Horvátországban, egy a Kvarner-öbölnél nyaraló magyar turista is megfertőződött.

Kiemelt kép: illusztráció