Szinte minden nap értesülünk a médiából a különböző betöréses esetekről, ezért természetes, hogy bennünk is kialakulhat egyfajta félelem a tolvajokkal szemben, pláne ha egyedül tartózkodunk otthonunkban. Hogyan készíthetjük fel otthonunkat, hogy az valódi erődítményként szolgáljon, és még a kedvét is elvegye a profi és alkalmi betörőknek egyaránt? Alábbi cikkünkben 8 olyan tippet gyűjtöttünk össze, amelyek megfogadásával tudatos lépéseket tehetünk azért, hogy valóban megelőzzük a bajt.

1. Szereljünk fel wifi kamerát!

Wifi kamera segítségével akár távolról is monitorozhatjuk az otthonunkban történő eseményeket, de a kamera látványa már önmagában elriaszthatja az illetéktelen betolakodókat. Szerencsére a vezeték nélküli kamerákat pillanatok alatt rögzíthetjük, és nagyfelbontású felvételeiknek köszönhetően még baj esetén is pontosan látni fogjuk a történteket és a tolvajok arcát. Napjainkban pedig már egyáltalán nem érdemes álkamerákkal próbálkozni, hiszen azt már könnyedén kiszúrják a bűnelkövetők. A wifi kamera élő felvételét pedig telefonunkról is bármikor nyomon követhetjük, később pedig vissza is játszhatjuk.

2. Zárjuk mindig kulcsra az ajtókat!

Ez az egyik legfontosabb lépés, amit megtehetünk a besurranó tolvajokkal szemben. Akár elmegyünk otthonról egy kis időre, akár otthon tartózkodunk, mindig zárjuk kulcsra az összes bejárati ajtót, hogy még csak véletlenül se legyen szerencséjük a bűnelkövetőknek. Ha pedig régi, elavult zárszerkezettel rendelkező ajtónk van, minél hamarabb váltsunk biztonsági ajtóra, amely akár hét ponton is védi a zárat. A kulcsot pedig soha ne tegyük a lábtörlő vagy a virágcserép alá, hanem tartsuk mindig fix helyen, magunkhoz közel.

3. Ismerjük meg a szomszédainkat!

A szomszédokkal sosem árt jóban lenni, és akár meg is kérhetjük őket, hogy időnként nézzenek rá a házunkra. Így közösen védhetjük egymás tulajdonát és testi épségét, hiszen azonnal észrevehetjük, ha valami nincs rendben a másik területén. Baj esetén pedig nemcsak a rendőrséget értesíthetjük pillanatok alatt, hanem rögtön a másik segítségére is indulhatunk. Beszéljük meg velük azt is, ha hosszabb időre távozunk otthonról, hogy mindig legyen, aki naponta egyszer-kétszer ellenőrzi az ingatlanunkat, hogy hatékonyan megelőzzük a betöréseket.

4. Ne tegyük ki értékeinket a kirakatba!

Ugyanis a tolvajok előszeretettel járják az utcákat, és néznek be az udvarokba, hogy alaposan felmérjék a terepet. Éppen ezért soha ne hagyjuk kint a kertben a fűnyírót és a láncfűrészt, illetve a garázsajtót se hagyjuk nyitva. Amit csak lehet, pakoljunk el biztonságos helyre, hogy semmilyen értéket ne lássanak a kívülről bámészkodók. Még a kerti grill szettet se felejtsük az udvaron, hiszen a tolvajok még a számunkra jelentéktelennek tűnő, kisebb értékű vagyontárgyainkra is gyakran utaznak.

5. Telepítsünk video kaputelefont!

Okos video kaputelefonon keresztül mindig pontosan láthatjuk, hogy ki szeretne hozzánk bejönni. Ennek függvényében dönthetünk arról, hogy az illetőt beengedjük-e vagy sem. Ha gyanús alakokat észlelünk, azonnal utasítsuk el őket, és ne dőljünk be nekik akkor sem, ha alapvetően meggyőző szöveggel állítanak a házunk elé. Szerencsére a video kaputelefon már önmagában visszaszorítja a próbálkozások számát, hiszen az illetéktelen behatolókról azonnal felvétel készül, amint az okos kaputelefon elé állnak.

6. Használjunk mozgásérzékelő lámpákat!

Ha valaki belép a területünkre, azonnal teljes fényben fog pompázni, ez pedig a legrosszabb eshetőség a betörők számára. Mozgásérzékelő lámpákkal nemcsak mi, hanem szomszédaink is rögtön felkaphatják a fejüket az éjszakai mozgásra, és rögtön segítséget kérhetünk. Helyezzünk ilyen lámpákat a bejárati ajtók felé és a kertbe is, hogy minden oldalról észrevegyük, ha valaki a birtokunkra próbál belépni.

7. Használjunk okos riasztórendszert!

Ha feltörnék a zárunkat, és otthonunkba belépnének az illetéktelen betolakodók, a riasztórendszer akkora lármát csap, hogy még több utcával arrébb is felriadnak a lakók. A betörők pedig pontosan ezt az egy dolgot, azaz a rájuk összpontosuló figyelmet szeretnék elkerülni, ezért mindenképpen tanácsos riasztórendszert telepíteni otthonunkba. Ezek a riasztórendszerek központi egységet és hangjelzőket egyaránt tartalmaznak, hogy valóban biztonságban érezzük magunkat, baj esetén pedig azonnal jelezzenek.

8. Döntsünk komplett biztonsági rendszer mellett!

Ha biztosra szeretnénk menni, kérjük profi biztonságtecnhikai szakértők segítségét. Így a kameráktól kezdve a kaputelefonon és a riasztórendszeren át mindenről egy csapással gondoskodhatunk, hogy otthonunk valóban teljes védelmet nyújtson a tolvajokkal és betörőkkel szemben.

A fenti 8 tipp segítségével sokkal biztonságosabb otthont teremthetünk, és végre nem kell aggódnunk éjszakánként, amikor egyedül tartózkodunk ingatlanunkban. Tegyünk meg mindent a bűncselekmények megelőzése érdekében, és igyekezzünk kívülről is minél jobban láthatóvá tenni, hogy tudatosan odafigyelünk a védelmünkre. A legjobb döntés ugyanis a prevenció, ezért az otthonunkat körülvevő biztonsági kamerák és fényérzékelő lámpák látványa már önmagában bizonytalanságot kell keltsen a betörőkben és a besurranó tolvajokban. Tegyünk meg mindent a biztonságunkért, hogy az otthon egyedül töltött idő mindig kellemesen, ne pedig rettegésben teljen!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.