Sajtóhírek szerint 850 millió forintot érő luxusvillába költözött Vajna Tímea. Andy özvegye több milliárdos vagyont örökölt a néhai filmproducertől, ezzel Magyarország leggazdagabb nője lett.

Andyvel a Rózsadombon élt

Andy Vajna és felesége korábban a 2. kerületben, a Szerémi úton bérelt egy villát, ott élték házasságuk nagy részét. Idén februárban járt le a bérleti szerződés, amelyet még a producer kötött. Az özvegy ekkor költözött el Szemlőhegyről.  

A pornókirálytól bérelték a villát

A Szerémi úti ingatlant Gattyán Györgytől bérelték, aki vagyonát a pornóbizniszből szerezte. Gattyán György évek óta a leggazdagabb magyarok toplistájának élén szerepel. A milliárdos a szemlőhegyi villát korábban Gyárfás Tamástól vásárolta meg.

Hónapokig kereste új otthonát

Tímea hónapokig kereste új otthonát. Fontos szempont volt, hogy a ház hatalmas legyen, ahol akár az egész család elfér, ugyanis vele együtt költözött ide a nagymamája és a szülei is – írja a Blikk.

Amerikai állampolgárságra hajt

Tímea évek óta ideje nagy részét Amerikában tölti. Még élt a filmproducer, amikor már Tímea az év legnagyobb részét a tengerentúlon töltötte, mivel szeretné megszerezni az amerikai állampolgárságot.

Modern villát vett

A BudaPestkörnyeke.hu-nak úgy tudja, Vajna Tímea új otthona a 2. kerületben, a Baba utcában van. A Állítólag 850 millió forintért vásárolták meg a néhány éve épült erdő széli ingatlant.

Közösségi oldalán reagált Tímea

Vajna Tímea a sajtóhírekre hétfő délelőtt közösségi oldalán reagált, ahol azt írja, az ingatlant nem ő vásárolta meg, hanem egy cég tulajdona. Arról nem ír, hogy az a bizonyos cég az ő tulajdona-e. Azt írja, ő mindössze bérli a luxusvillát.

Túlárazott a ház

„A modern kialakítás és az exkluzív környék, ami megdobja az árat. Természetesen a vevő ítéli meg, neki mi éri meg. Mutatós ház, de a mostani ingatlanpiaci helyzet szerint nem biztos, hogy jó üzletet kötött” – mondta a Blikknek egy ingatlanszakértő.

11,6 milliárdos osztalékot kapott

A g7.hu júliusi cikke szerint Andy Vajna hagyatékából 11,6 milliárd forintos osztalékot kapott egy cég, amelynek Tímea is a társtulajdonosa. Mindeközben az özvegy üzleti ügyei nem alakutak túl fényesen, fánkozójától búcsút kellett vennie, amely 75 milliós veszteséggel zárta az elmúlt évet. A  gyémántüzletből sem sikerült jól kiszállnia, azon túlmenően, hogy az ékszerbolt lehúzta a rolót, üzlettársa még a tartozását sem fizette ki neki.

Magyarország leggazdagabb nője

Tavaly decemberben, Andy Vajna hagyatéki tárgyalása után Vajna Tímea Magyarország leggazdagabb nője lett.  Vagyonát 37 milliárd forintra becsülte a Forbes magazin, amely összeállította az 50 leggazdagabb magyar listáját.

A LikeNews.hu cikkét Vajna Tímea vagyonáról ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Vajna Tímea – Forrás: TV2