950 újabb betegnél mutatták ki a koronavírust az elmúlt 24 órában. 12-en haltak meg és 36 súlyos állapotú beteg van, akik jelenleg lélegeztetőgépen vannak.

Közel ezer fertőzött

950 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 23 077 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.  Elhunyt 12 beteg, így az elhunytak száma 730 főre emelkedett, 5099-en pedig már meggyógyultak.

36-an vannak lélegeztetőgépen

Az aktív fertőzöttek száma 17 248 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 55%-a, a gyógyultak 39%-a budapesti. 589 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 36-an vannak lélegeztetőgépen. 

Kétmillió halottal számolnak

Mire megérkezik az oltóanyag a koronavírus ellen, már kétmillió halálos áldozat lesz Michael Ryan, a WHO veszélyhelyzeti igazgatója szerint. Az igazgató elmondta, hogy az első kilenc hónapban egymillióan haltak meg a kór miatt.

EZ IS ÉRDEKELHET! Súlyos baleset Ecseren: újra kellett éleszteni egy másfél éves kislányt

Ne mutogassunk a fiatalokra

Michael Ryan a társadalmi hatások kapcsán arról is beszélt, hogy mindenkinek be kell tartania az óvintézkedéseket, de nem szabad a fiatalokat okolni a járvány terjedéséért.

„Nagyon remélem, hogy nem kezdünk rájuk ujjal mutogatni. Az utolsó dolog, amire egy fiatalnak szüksége van, az, hogy egy idős papoljon és ujjal mutogasson.” – mondta Ryan.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Árvai Károly