Érdekes módon hangolódtak az állami ünnepre Kiskunlacházán: a Pest vármegyei városban ismereten elkövetők felgyújtották a strand ünnepi színpadát. A település polgármestere kiakadt a történteken és arról írt, hogy lehetnek különböző vélemények, eltérő nézetek, de a pusztítás, az nem fér bele. A rendőrség már nyomoz az ügyben. Beszámolónk végén láthatják a ráckevei tűzoltóság helyszíni fotóit.

Lángokban állt a színpad

Augusztus 19-én, reggel 4 óra tájékán arról tájékoztatták a ráckevei tűzoltókat, hogy a szomszédos Kiskunlacháza Duna-partján lángokban áll egy színpad. Mikor a tűzoltók a helyszínre értek, látták, hogy nem csupán a színpad, de annak előtere is ég, illetve a közvetlenül mellette fekvő sátor is megsérült. A lángokat végül sikeresen eloltották. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Teljes terjedelmében égett

„A jelzett helyen, a strand területén egy 6*4 méteres fa szerkezetes színpad, illetve 3 darab 1 m*3 m fa szerkezetes előszínpad teljes terjedelmében égett. A mellette lévő 6*4 méteres vas szerkezetes fa padozatú színpad fa szerkezete kormozódott, a rajta levő fém szerkezetes sátor károsodott, amin ponyva nem volt” – írta a Ráckevei Önkormányzati Tűzoltóság a Facebookon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Újra kell élni a barbarizmus korát?

„2023. Magyarország, Kiskunlacháza. Valaki, vagy valakik úgy döntöttek így oldják meg a problémát… Az első dolog, ami megfordult a fejemben, az az volt, nem hiszem el, hogy a 21. században újra kell élni a barbarizmus korát, „pedig nem kellene, hogy ez visszajöjjön” – írta a város polgármestere, Répás József Kiskunlacháza oldalán.

A pusztítás nem fér bele

„Lehetnek különböző vélemények, eltérő nézetek, miért is ne, de a pusztítás, az nem fér bele – fogalmazott, majd feltette a következő kérdést: „Belegondolt az elkövető abba, hogy mi történik, ha a tűz nem áll meg a színpad szélénél? Szárazabb időszakban akár az egész part az élővilágával együtt a tűz martaléka lehetett volna. Mi lesz a következő? Ha rosszkor nyírja a füvet, akkor megverem, ha száguldozik az utcában, felgyújtom az autóját?”

Megkezdték a nyomozást

A település első embere arról tájékoztatott, hogy a rendőrség és a katasztrófavédelem a vizsgálatot és a nyomozást megkezdte; továbbá bízik abban, hogy hamarosan eredményt tudnak felmutatni, és az elkövetők megkapják méltó büntetésüket.

Beindulna a sport és a turizmus

A bejegyzését azzal zárta a polgármester, évekig mást se hallott, csak azt, hogy régen mekkora élet volt a Duna partján. „Azóta rendbe tettük a partot, fejlesztések indultak, s hamarosan indul a csónakház építése is, ami beindítaná a sportot és a turizmust, de vannak, akiknek már ezt sem tetszik” – szúrta ki a mandiner.hu. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Kiemelt kép: a gyújtogatás helyszíne. Fotók: Facebook/Önkormányzati Tűzoltóság Ráckeve