A legkisebb családtag járművének kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat. Néha úgy érezhetjük magunkat, mint az éjjeli lepke, aki keresi az egyre erősebb fényt. Persze így csak egyiktől égőtől a másikig bolyongunk, aztán elfáradunk és feladjuk. Segítünk, hogy te ne járj így! 

Típusok és tartozékok

Az első kifejezések, amikkel találkozhatunk ebben a tekintetben, azok a 2in1 és 3in1 babakocsi modellek. A Mamilla bababolt Cybex termékeinél például jól megkülönböztethetőek a képek alapján is, hogy a különböző szettek melyik kategóriába sorolhatók.

A legfőbb különbség a két típus között az, hogy a 3in1 babakocsi tartalmaz egy hordozót, amit az autóba vagy a vázra is rögzíthetünk. Ezáltal kényelmesebb lehetőséget nyújt a babakocsi használatára, mivel a kicsik szállítása sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá válik.

Képzeld csak el, hogy a babakocsit tologatva elaludt a kisbabád, de muszáj áttenni az autósülésbe. Így aztán sírással kezdődik majd az utazás, és lehet nem is sikerül visszaaltatni. A hordozóval viszont erre nem kerül majd sor. Csak ki kell oldani a rögzítést a vázon, átemelni az autóba, bepattintani a helyére, és már indulhatunk is. 

Miért választanak sokan 2in1 kocsit?

Ebben a felszereltségben kapunk egy mózest, illetve egy sportrészt is a vázon. Ahhoz, hogy a hordozót csatlakoztassuk egy babakocsihoz, sok esetben külön adapter kell. Sok szülő pedig úgy érzi, hogy mindez nem szükséges. Hiszen pontosan meg akarják választani az autóban használt autósülés márkáját, és szeretnénk, ha mindig ott is maradna.

Ilyen esetekben ez a fajta babakocsi a tökéletes választás, hisz valamivel olcsóbb is, mint a plusz ülés kiegészítőt tartalmazó szett.

A 3in1 változatok mellett inkább azok döntenek, akik szeretnének egy jó minőségű márka termékeiből azonosat választani. Így szépen kiegészítik egymást, és biztos passzolnak majd. Ez kizárja azt a lehetőséget, hogy rossz adaptert, vagy nem megfelelő hordozót vásárolunk. 

Segítségnyújtás a babakocsi rengetegben

Sok szolgáltató kínál tanácsadási lehetőséget a kismamáknak, például az előbb említett Mamilla bababolt is. Ez persze mindkét félnek egy nyertes szituáció lehet. Az alkalom során a kismama felteheti az összes kérdését, elmondhatja a saját igényeit. A szakértők pedig segítenek eldönteni, hogy melyik típus passzol leginkább a családhoz. Pár jól célzott kérdés után már tudják, hogy melyik járművekre érdemes szűkíteni a keresést. 

Ezután részletesen elmondják és bemutatják, hogy melyik modell és márka mire képes. Lehet nem is gondolnád, de praktikusság és irányíthatóság tekintetében is hatalmasak lehetnek a különbségek. Lényeges, hogy ne csak a babakocsi színe és mintája alapján hozzunk döntést, hanem valós tapasztalat és tudás birtokában döntsünk!

Kezdetben még azt is nehéz eldönteni, hogy milyen paraméterek fontosak igazán. Első babánál pedig még nehezebb dolgunk lehet, hisz csak elképzeléseink vannak, hogy mi vár ránk. Így megéri a profi segítséget választani az intuíció helyett. 

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a mamilla.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.