A BKV-nál több mint 400-an, a Volánnál 110-en vannak karanténban. Mindannyian a Covid miatt estek ki a munkából. Érden a Volán már járatokat szüntetett meg a járvány miatt. A BKV-nál a koronavírus szövődményeiben többen belehaltak.

400 BKV dolgozó van karanténban

Több mint 400 BKV dolgozó van karanténban, egy részük azért, mert elkapták a koronavírust, sokan viszont azért nem tudnak dolgozni, mert l fertőzött családtagjuk miatt karanténban kerültek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan meghaltak a fertőzés miatt

Csak a cinkotai garázsban 68 sofőr és 10 egyéb területen dolgozó esett ki a munkából – ezt a BKV is megerősítette a Blikknek. A vállalat azt is közölte, hogy sajnálatos módon több kollégát elvesztettek az elmúlt hetek során.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

A tartózkodóépületekben kapják el

Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke szerint a járművezetők a végállomásokon, a tartózkodóépületekben kapják el, adják át egymásnak a vírust. „Ezek kis zárt helyiségek, ahol a kollégák enni tudnak, papírokat töltenek ki és pihennek két indulás között” – mondta a VEKE elnöke.

Januárban kaptak 2 maszkot

Nevük elhallgatását kérő BKV-s dolgozók a lapnak azt állították, hogy utoljára januárban kaptak maszkot, két darabot. Egydecis kézi fertőtlenítőt pedig októberben és márciusban, ennyi volt az ellátmány.

A sofőröket nem oltják

A sofőröket az energetikai diszpécserkkel ellentétben nem oltják be soron kívül. A BKV sajtóosztálya is elismerte, hogy a forgalomirányítást végző dolgozók között az elmúlt héten összesen 138 főt oltottak be a Szent Imre Kórházban.

Érden járatokat törtöltek

Nemcsak a BKV-nál, hanem a többi közlekedési cég is bajban van. 2021. március 22-től – a járványhelyzet miatt – számos járatát szünetelteti Érden és térségében a Volánbusz – közölte honlapján a közlekedési társaság.

Alternatív járatok indultak

A cég azt írja, hogy az ideiglenesen szüneteltetett járatok helyett alternatív autóbuszok biztosítják az utasok közlekedését.

Így lehet közlekedni Érdről

A járatok ideiglenes felfüggesztése öt különböző útvonalat érint, a 734-es Budapest–M7–Érd, Lőcsei utca–ÉRD, a 735-ös Budapest–M7–Érd, Riminyáki út–Érd, a 744-es, Érd, aut. áll.–Kossuth L. utca–Fehérvári út–Érd, aut. áll., a 755-ös Budaörs–Törökbálint–Érd, illetve a 756-os Budapest–Budaörs–Törökbálint–Érd – Százhalombatta útvonalat.

110-en vannak karanténban a Volánnál

Az érdi volánbuszos kirendeltségnél 30-an vannak karanténban, a népligeti Volánbusznál 50 kollégáról beszélnek, a Budán dolgozó kék színű volánbuszos csapatnál 30 dolgozó érintett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: