A gyorsan szépülni vágyók számára kínál többféle profi megoldást a budai hegyekben, diszkrét helyen, a 2. kerületben a Darvas-Med magánrendelő. A botox kezelés hatékonyságáról Dr. Darvas Emília gondoskodik. Szerinte semmi szégyellnivaló sincs a botoxozásban.

Mikor érdemes elkezdeni a botox kezelést?

Amikor még alig láthatók az érintett területen ráncok, vagyis a megelőzés a cél, vagy az apró ráncok főleg mimika közben jelennek meg, nem túl mélyek. Az arc nyugalmi állapotában is meglévő mély barázdák önmagában a botox kezeléssel nem szűntethetők meg, ebben az esetben kiegészítő kezelésre, pl. hialuronsavas ráncfeltöltésre lehet szükség – mondja Dr. Darvas Emília, a Darvas-Med magánrendelő tulajdonosa.

Darvas-Med budai magánrendelő

Milyen tapasztalatok vannak a botoxal?

Alapvetően a botox kezeléssel kapcsolatban immár több évtizedes tapasztalat áll rendelkezésre, több tízmillió kezelés történt ez alatt az idő alatt világszerte, egyre több területen alkalmazzuk az orvos esztétikában sikeresen, mind a páciensek, mind pedig az orvosok maximális elégedettségére. A megfelelő technikai ismeretek birtokában rendkívül természetes, harmonikus eredmények születnek. Az egyik legbiztonságosabb terápiás lehetőség az arcfiatalítás terén – mondja a doktornő.

Mi a botox tulajdonképpen?

A botulinum toxint az orvosi gyakorlatban az 1970-es évek óta használják, először a blefarospazmus, majd a strabizmus és egyéb szemészeti, később bizonyos fokozott izomtónussal járó speciális neurológiai kórképekben alkalmazták.

2002 óta a korábbi tapasztalatokat felhasználva az esztétikai gyógyászatban is széles körben elterjedt, újabb és újabb lehetőségeket teremtve az arc fiatalítás területén. Az első tudományos publikáció 1992-ben született meg, az úgynevezett glabelláris (orrnyereg ) izmok által okozott ráncok kezelésével kapcsolatban. Később a szemkörnyéki szarkalábakat és a homlokráncokat is sikeresen kezelték ezzel az un. minimál invazív technikával.

A Darvas-Med budai magánrendelőben a legkorszerűbb eszközöket alkalmazzák

Hogyan működik a botox?

A botulinum toxin hatására csökken a kezelt izom összehúzódási képessége, így a mimikai izom összehúzódása által okozott apró ráncok kisimulnak. Hatása mindig reverzibilis (visszafordítható), vagyis bizonyos idő múlva az izom visszanyeri eredeti tónusát.

Az, hogy hatása nem végleges, természetesen az orvos esztétikai kezelések és így a botox kezelés esetén is nagyon előnyös számunkra, hiszen a kívánt eredmény korrigálható, a kezelés befejezését követően a bőr öregedése függvényében a korábbi állapotok visszaállíthatók. Ebből adódik azonban az is, hogy a kezelést bizonyos időközönként ismételni kell, amennyiben az eredményt hosszútávon szeretnénk fenntartani.

Előfordulhat, hogy a legelső alkalommal nem sikerül elérni a kívánt hatást. Mivel a toxin hatásának kialakulásához átlagosan 3-7 nap szükséges és maximális hatását kb. 2 hét múlva fejti ki, így a korrekciós kezelésre ezt követően kerülhet sor.

Mikor és kinek nem ajánlott a botox?

Botulinum toxinnal történő esztétikai kezelés nem végezhető izomgyengeséggel járó ideggyógyászati kórképekben, bizonyos gyógyszerek szedése esetén, terhesség idején, illetve a kezelendő bőrfelszín fertőzése esetén, különös tekintettel a herpesz vírus fertőzésre – teszi hozzá a doktornő.

A Darvas-Med budai esztétikai gyógyászat kezelései

A Darvas-Med budai magánrendelőjében a következő kezelésekkel állnak még a biztonságosan, orvosi felügyelet mellett szépülni vágyók rendelkezésére:


Darvas-Med esztétikai gyógyászat magánrendelő

  • Weboldal: darvasmed.hu
  • Cím: Budapest 2. kerület, Torda utca 6.
  • Bejelentkezés: +3670-245-1881
  • E-mail: info@darvasmed.hu
  • Nyitva tartás: hétfő és péntek 08:00-19:00

Ez egy szponzorált cikk. Ha Ön is szeretne ilyent az agglomeráció legolvasottabb hírportálján, akkor kattintson ide!