Szűcs Tamás szeptember 29-én éjjel a Budapest Parkból indult a MÜPA irányába, út közben azonban nyoma veszett. A Pátria Nyomda termelési igazgatóját azóta sem találják, családja, barátai és kollégái azóta is keresik a 32 éves férfit.

Eltűnt Szűcs Tamás

A 32 éves Szűcs Tamás szeptember 29-én éjjel a Budapest Parkból indult a MÜPA irányába, majd nyoma veszett. A rendőrség október 1-je óta keresi a férfit, aki körülbelül 190 cm magas, sportos testalkatú, haja szőkésbarna, borostás, szemüveget visel. Utolsó ismert ruházata fehér pulóverből, fekete farmerból, sötét sportcipőből állt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ismerősei is keresik

Szűcs Tamás eltűnése után felesége azt mondta, mivel felnőtt eltűntről van szó, aki beszámítható, ezért a rendőrség nem indít nyomozást, így a családtagok és a barátok magánjellegű kereséseket szerveznek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Semmilyen adathoz nem jutnak hozzá

Az eltűnt férfi felesége azt mondta, hogy jelentősen megnehezíti a keresést, hogy sem cellaadatokat, sem biztonsági kamera felvételeket és bankkártyás vásárlásokról való visszaigazolásokat nem tudnak kikérni, mivel egyelőre nincs bizonyíték arról, hogy bűncselekmény történt volna.

Kutyákkal is keresték

A férfi eltűnése utáni napokban családtagjai a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület segítségével kutyás keresésére indultak, és megpróbálták kideríteni, hogy merre indulhatott el a férfi a ferencvárosi szórakozóhelyről. A keresést azonban több tényező is nehezítette. Az elmúlt napok esőzései miatt kevés a nyom, amelyen a kutyák elindulhatnának, és a szórakozóhelytől a férfi otthonáig vezető útvonal is nagyon forgalmas, és több fás-bokros terület is szegélyezi. A feleség elmondása szerint eddig annyit tudnak, hogy Szűcs Tamás valószínűleg hazafelé tarthatott, de továbbra is keresik. 

Otthon hagyta pénztárcáját

A feleség azt is elmondta, hogy később megtalálta otthon férje pénztárcáját, benne az összes iratával és a bankkártyájával, de a férfi telefonja inaktív, tehát szerinte vásárolni sem tud semmit.

Kollégái is keresik

Szűcs Tamás azonban azóta se került elő, ezért munkahelye, a Pátria Nyomda is közzétette a fényképét a Facebook-oldalán. Mint írták, „a Pátria teljes csapata döbbenten és értetlenül áll a történtek előtt, és mindannyian bizakodva várjuk vissza Tamást”. A férfi egyébként a cég egyik igazgatója.

Forrás: Facebook/Pátria Nyomda

A Budapest Parkból indult el

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy 2022. szeptember 29-én nulla óra harminc, és kettő óra között veszett nyoma Szűcs Tamásnak. A Budapest Park területéröl indult a MÜPA irányába. Egy taxit próbált leinteni, hogy haza jusson vele, de a kocsi nem vitte el. Ezeket az információkat térfigyelő kamerák felvételeiből rakták össze.

Nincs mindenről felvétel

A továbbiakról, technikai okok miatt nincs kamera felvétele, így csak sötétben tapogatóznak a férfit kereső barátok és ismerősök. „Pontosan ezért, aminek csak egy százalék esélye is lehet, azt nem vetjük el” – írta a Facebookon a keresésben részt vevő csapat egyike.

Fedélzeti kamera is segíthet

Majd így folytatta a bejegyzését: „Elképzelhető, hogy átment a Rákóczi hídon a Budai oldalra, így az a terület is számításba jöhet. Ebben az időben, a hídon áthaladó gépjárművek esetleges fedélzeti kamera felvétele is segítség nyújthat, hátha rajta van a felvételen”.

Elhagyhatta telefonják

„Ezen kívül, a telefonja (iphone) helymeghatározás adatai és frissítési ideje sem igazán stimmel. Lehet hogy elveszítette a Budapest Parknál található villamos megálló környékén. Szóval jelenleg morzsákon élünk, és jó lenne már valami komolyabb falat, hogy legalább megtudjuk mi történt a fiatal emberrel”.

Itt tudsz segíteni

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 8. Kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki Szűcs Tamás tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szűcs Tamás – Forrás: police.hu